Žarometi 2018

Od nekdaj je sanjal, da bi lahko vodil prireditev, kot so Žarometi

M.V., N.S. / Novice Svet24
20. 4. 2018, 17.30
Deli članek:

V nedeljo zvečer bodo v Cankarjevem domu podelili najbolj zaželene medijske nagrade – žaromete. Pred prireditvijo smo poklepetali z letošnjim voditeljem Davidom Urankarjem, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti.

Revija Vklop
Zabavni voditelj obljublja šov v pravem pomenu besede in seveda veliko presenečenj.
 TEŽA KIPCA JE PRECEJŠNJA Tisti, ki bodo slavili v enajstih kategorijah, bodo v roke dobili čudovit kipec Steklarne Rogaška, ki ima težo tako zaradi pomembnosti kot mase.

Letošnja podelitev žarometov je že tik pred vrati, saj se nam to nedeljo obeta pravi medijski večer, ki ga vsi medijski ustvarjalci in estradniki nestrpno pričakujejo.

Da bo gala podelitev v Cankarjevem domu potekala, kot mora, bo skrbel simpatični voditelj David Urankar, ki ga poznamo kot voditelja oddaj Dobro jutro in Avtomobilnost. Kot je priznal, je takoj zavihal rokave in začel priprave, da bodo Žarometi res spektakularni in bodo vsem še dolgo ostali v lepem spominu. »Vodenje žarometov je zame zelo velika čast! Zelo sem bil vesel, ko sem dobil povabilo za vodenje, po drugi strani pa je bilo tudi nekaj grenkega priokusa, ker sem vedel, da očitno nobena od mojih oddaj ni nominirana,« je v smehu priznal David.

KOMAJ ČAKA DOGODEK

Čeprav je bila lanskoletna podelitev žarometov nekaj posebnega in zelo odmevna, David pravi, da ni zaradi tega pritisk nič večji. »Ravno nasprotno, že komaj čakam! Rad imam adrenalin, pri takšnih velikih prireditvah, sploh pred živo publiko, ga je res veliko. Odkar sem nehal voziti bob, je adrenalin pred kamero in na odru edini pravi, ki ga lahko dobiš. Vsi adrenalinski športi se lahko skrijejo pred tem,« je priznal zabavni voditelj in dodal, da je bil stres prisoten le na začetku televizijske kariere. »Ko sem začenjal na televiziji, sem hodil na delavnice bratov Vajevec, ki televizijce in igralce učita sproščenosti in prezence pred kamero, kako stati na odru ... Naučili so me, da je stres samo tisto, kar ti jemlješ kot stres. Če pa to vzameš kot adrenalin, lahko to obrneš sebi v prid in uživaš. Sam po navadi poskušam posrkati tisto, kar je tisti trenutek v zraku. Vklopim vse čute in poskušam čim bolj čutiti publiko. Razlika med TV-oddajo in prireditvijo v živo je, da pri prvi ne dobiš odziva gledalcev, na prirediti pa je odziv takojšen in na tebi kot voditelju je, da nekaj narediš, da ne bodo vsi zaspali,« je dejal v smehu.

Šimen Zupančič
Ker je zdaj polno zaseden, se bo David z družino po prireditvi odpravil na zaslužen dopust

NA ODRU NE BO SAM

David Urankar in ekipa, ki pripravlja Žaromete, se zelo trudita, da bo nedeljski program na podelitvi zabaven, da se bodo vsi dobro počutili in uživali. »Gre za pomembne nagrade, vsi, ki delamo v medijih, se celo leto trudimo s svojimi oddajami in pojavnostjo, zato so takšne prireditve in nagrade poklon slovenskemu medijskemu prostoru in vsem, ki delamo v njem. Seveda bomo vsi lepo oblečeni, vse bo na nivoju, si pa lahko privoščimo tudi kanček humorja. Take prireditve potem ljudem ostanejo v spominu in se veselijo novih,« je povedal David, ki pa na odru ne bo sam.

»Malo skrivnosti mora biti, hehe. Bom tisti, za katerega se bo morda zdelo, da nosi največ bremena, a bom imel veliko ekipo, ki mi bo pomagala popestriti dogajanje, vnesti več dinamike, narediti kako dobro šalo ali skeč. To so elementi šova, ki smo jih bili včasih vajeni in ki jih delajo v tujini, kjer voditelj je, a tudi drugi sooblikujejo vsebino in s svojo osebnostjo in pojavnostjo dajo dodano vrednost,« je izpostavil voditelj, ki obljublja šov. »Mirno lahko rečem, da bo šov! Rad imam šove in vedno sem se videl kot voditelj večernega šova. Takšnega, kot smo jih nekoč že imeli, pa smo potem spet začeli odkrivati toplo vodo. Kot so jih imeli Stojan Auer, Jonas in Mario: sproščen, zabaven pristop, kakšna glasbena točka, kaka nagradna igra, par dobrih skečev.« David je v času priprav na Žaromete vse druge stvari dal na stran, na polno treniral in uredil prehrano, zato da bo v obleki videti odlično. »Saj veste, nikoli ne veš, kakšen kostum dobiš in koliko gumbov po nesreči odpade. (smeh)«

ŠTEVILNA PRESENEČENJA

Čeprav David o scenariju in vsebini podelitve medijskih nagrad skrivnostno molči, pove, da si želi, da bi bilo za vse skupaj eno veliko presenečenje. »Te velike odrske stvari zahtevajo kondicijo in pripravljenega človeka, čeprav se včasih zdi, da le prideš na oder in samo nekaj govoriš. Priprave so v polnem teku in lahko rečem, da smo pripravljeni na nedeljo! Vsi po vrsti, ne samo jaz. Vsa ekipa je dobro naštudirala zadeve, glave smo dali skupaj in poskrbeli za presenečenja. Tukaj moram izpostaviti Roka Bohinca in Saša Braza, ki sta metala ideje, da smo jih komaj lahko sproti zapisali. Ne bi izdal kakšnih detajlov, a lahko povem, da bomo zabavni; ne bo le gala večer, ko si čestitamo in slavimo – čeprav tudi to bo –, ampak bo pravo nedeljsko večerno razvedrilo. Tako, kot mora biti,« je za konec še povedal David Urankar, ki pravi, da je vesel, da mu je življenje prineslo Žaromete, na katere gleda kot na velik kos torte z veliko češnjo na vrhu.