Intervju

Marko Škugor pripravlja veliko turnejo po Sloveniji!

nn
20. 4. 2018, 13.03
Posodobljeno: 20. 4. 2018, 13.03
Deli članek:

Marko Škugor, hrvaški tenorist angelskega glasu in prvi glas Dalmacije, ki občinstva po Balkanu pušča brez besed, marsikomu pa s svojim petjem tudi privabi solze na obraz, ponovno prihaja v Slovenijo!

Promocijska fotografija
Marko Škugor

Promocijska fotografija
Marko Škugor je vedno dobrodošel gost pri slovenskih poslušalcih, ki se radi zabavajo na njegovih koncertih.

Po lanskoletnem uspehu in prijetni dobrodošlici slovenskega občinstva, se k nam vrača v sklopu turneje po celotni Sloveniji in obljublja koncerte, ki nikogar ne bodo pustili ravnodušnega.

Kljub rosnim 28 letom beležite številne uspehe in nagrade, katero pa štejete kot vaš največji uspeh?
Moj največji uspeh je, da sem ostal ‘normalen’, kar je po mojem mnenju najtežje v tem poslu. Sem človek, ki ljubi glasbo in daje vse od sebe, da ljudje s koncerta odidejo zadovoljni in polni pozitivnih čustev.

Začeli ste v klapah (Maslina, Kampanel), kasneje pa stopili na samostojno pevsko pot. Kako danes gledate na to odločitev?
To je bila najboljša odločitev v življenju. Veliko mi pomeni, da sem nekoč prepeval v klapah, to mi je nekako tudi utrlo pot k samostojni karieri, vendar sem se z osamosvojitvijo lahko popolnoma prepustil glasbi.

V svojih pesmih pričarate dalmatinsko vzdušje s prizvokom opernega petja. Spomnimo - občinstvo ste očarali s priredbo pesmi ‘’Perfect’’, kjer ste združili glas dveh svetovno znanih izvajalcev - Andree Bocellija in Eda Sheerana. Kako to, da ste se odločili za ustvarjanje v obeh zvrsteh?
Dokler sem študiral v Zagrebu, sem ure in ure petja preživel pri vrhunskem tenorju Stojanu Stojanu Gančevu, ki mi je predal in nadgradil ljubezen operi, ki sem jo imel že preden sem začel peti. Z dalmatinsko glasbo pa se rodiš … morje, sonce, glasba … taki smo Dalmatinci.

Kaj v prihodnosti pripravljate za svoje poslušalce?
Novi album z nekoliko novejšimi pesmimi in tistimi znanimi uspešnicami - ‘’Uvik ću te svojom zvati’’, ‘’Usrid srca mog’’, zmagovalno pesmijo splitkega festivala ‘’Ka’dica’’, poimenovan pa bo po najbolj znanem duetu z legendarnim Oliverjem Dragojevićem - ‘’Samo s tobom sam upoznao ljubav’’. Poleg tega poteka tudi velika slovenska turneja, v sklopu katere bomo 27. 4. 2018 obiskali Poljčane, 13. 5. 2018 Ljubljano, 15. 7. 2018 Kranj, pravi spektakel dalmatinske glasbe pa pripravljamo 14. 7.
2018 v Celju, kjer bom nastopil z gosti. Na odru se mi bosta pridužili Klapi Cambi in Maslina.

Stoječe ovacije, razprodane dvorane, kaj menite - s čim ste prepričali poslušalce? Veljate za prvi glas dalmacije, znani pa ste po tem, da s svojim petjem privabljate solze na obraz poslušalcev … kaj menite, čemu bi lahko pripisali to pristno vzdušje?
Iskrena čustva. To je edina stvar, ki jo občinstvo razume in ceni. V vsak koncert dam celega sebe in to publika prepozna.

Pred slovenskim občinstvom ste že nastopali - v kakšnem spominu imate slovenske poslušalce?
Zelo rad imam slovensko občinstvo. To je publika, ki ceni pravo glasbo in iskrena čustva.

V letu 2018 pripravljate koncertno turnejo po Sloveniji - kje vse vas bomo lahko poslušali?
Poleg prej omenjeni koncertov do konca letošnjega leta pripravljamo tudi veliko decembrsko turnejo v sklopu katere se vidimo v Novi Gorici, Puconcih, Podčetrtku, Gorišnici, Škofji Loki … ostale lokacije pa naj zaenkrat ostanejo še presenečenje.

Kaj bi želeli sporočiti slovenskim poslušalcem?
Dragi moji, hvala vam za vso ljubezen na koncertih v 2017 in 2018. Za vas se bom trudil biti še boljši.