Turneja za svetovni rekord

Polkafest se približuje! Ogrevali so se v Kranju

K.Š. / Novice Svet24
19. 4. 2018, 20.43
Deli članek:

Priprave na najbolj poskočno zabavo letošnjega leta so v polnem teku in komaj že čakamo na 13. maj 2018, ko se bomo v Celju na več kot dveh odrih družili ob glasbi več izvajalcev, skupaj zavrteli v ritmih narodnozabavne glasbe in postavljali svetovni rekord v plesanju polke.

K.Š.
Voditelja radia Veseljak, Nina Cestnik Pavlič in Žiga Deršek sta pozdravila obiskovalce, nato pa tudi zaplesala.

Tretja Polkafest turneja je tokrat potekala v Kranju, kjer smo z ritmi narodnozabavne glasbe na noge spravili množico ljudi. Ansambla Smeh in Vihar sta bila tista, ki sta poskrbela za poskočne ritme, manjkalo pa ni niti dobre volje, ki so jo med ljudi ponesli plesalci folklorne skupine Lesce. Med drugim se je na turneji zavrtel tudi voditelj in pevec Žiga Deršek. 

K.Š.
Mlečna kraljica Monika Rakun z dobrotami Oki Doki v družbi Veselkota.

VSTOPNICE za celodnevno dogajanje za vse generacije vključujejo tudi malico in koncerte več kot deset nastopajočih glasbenikov na dveh odrih. Vstopnice na voljo po posebnih cenah v trgovinah Tuš za člane Tuš Kluba ter na Bencinskih servisih Petrol in Eventimu! Vse informacije najdete na www.polkafest.si.

ZABAVA ZA VSE GENERACIJE

Zaplesali so tudi najmlajši, ki so se z Veselkom in Polonco podili po otroškem kotičku in se v družbi mlečne kraljice Monike Rakun sladkali s slastnimi mlečnimi izdelki Oki Doki Zelenih dolin.

DEGUSTACIJE IN PESTRA TUŠEVA PONUDBA

Na Polkafest turnejah prisotne vedno pričaka velika ponudba pristnih in dišečih slovenskih izdelkov. Med drugim so obiskovalci lahko poskusili pražen krompir Polonca, uživali v dobrotah iz bučnega olja podjetja Jeruzalem Sat in se posladkali z ostalimi dobrotami s podeželja, ki jih lahko najdemo v Tuševih centrih. Nismo se spoznavali le z izvrstnimi dobrotami s slovenskega podeželja, ampak tudi s koristnimi vsebinami v posebni Zeleni svetovalnici. Obiskovalci so si lahko pogledali tudi narodne noše, ki jih izdeluje Čevljarstvo Štajnar.

K.Š.
S svojo postavitvijo so navdušili folklorniki Folklorne skupine Lesce.

PISALI BODO ZGODOVINO

Na Polkafestu se nam bodo pridružile številne priljubljene narodnozabavne skupine: Modrijani, Ansambel Stil, Ansambel Spev, Veseli svatje, Ansambel Roka Žlindre, Čuki, Malibu in drugi.

K.Š.
Mojstri Piknikov Pečko so poskrbeli, da so obiskovalci lahko poskusili edinstven pražen krompir Polonca.

Najprej bodo v znamenju polke pet minut zaplesali folklorne skupine ter vsi v narodnih nošah in ljudskih oblačilih. Tako bomo poskušali postaviti rekord za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov.

K.Š.
Ansambel Vihar, ki se s svojo polko tudi poteguje za naj polko Polkafesta, je dodobra ogrel obiskovalce Polkafest turneje.

Z drugo polko, ki jo bomo čisto vsi prav tako plesali pet minut, bomo postavili svetovni rekord, saj bomo plesali »največjo« polko na svetu. Zato ste prav vsi vabljeni, da zaplešete skupaj z nami in se vpišete v zgodovino.

K.Š.
Tuševe dobrote so navduševale obiskovalce.