Glasbenica

Sendi: V meni bo vedno tekla nemirna kri

Alesh Maatko
23. 5. 2017, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Sandra Klemm - Sendi je bila v začetku devetdesetih ena od pionirk slovenske plesne scene – z albumom Nemirna kri avtorja Daniela Popovića. Gre za izjemno uspešno in odmevno zgodbo, ki je nastala po izidu njenih kaset Sendi in Zate. Ja, včasih smo poslušali tudi kasete.

arhiv uredništva
Leta 2009 je nastopila tudi na Slovenski popevki.

Album Nemirna kri je bil zelo uspešen, s številnimi hiti. Sendi pa je povzdignil med resnejše pevke na sceni. Prejela je tudi srebrno ploščo za uspešno prodajo. Po uspešnem desetletju nastopov in udejstvovanj kot studijska pevka, sodelovanju v številnih projektih ter prvih mestih na lestvicah radijskih postaj se je po izidu zadnjega albuma odločila za bolj pedagoško delo, ko je začela poučevati solopetje.

Osebni album
Vedno je poskrbela za zanimive in atraktivne fotografije.

PESEM EVROVIZIJE

A če se vrnemo v devetdeseta leta, ga ni bilo dneva, da ne bi slišali njene uspešnice Nemirna kri. »Ja, res je!  Vrtela se je na vseh radijskih postajah,« nam pritrdi Sendi, ki ima tiste čase v lepih spominih. Kot tudi nastop na Pesmi Evrovizije, kjer je bila dvakrat del naše delegacije. »Prvič sem bila leta 1993 v Millstreetu na Irskem z 1xBandom in drugič leta 1998 v Birminghamu v Angliji z Vilijem Resnikom. Bilo je super! Predvsem ker smo leta 1993 nastopili z velikim orkestrom in pod dirigentsko palico Jožeta Privška. Super izkušnji, prav obe,« pripoveduje Sendi, ki je sicer danes najbolj ponosna na svoje otroke in moža. »Kar se kariere tiče, pa na dejstvo, da se preživljam izključno z glasbo,« dodaja.

Mediaspeed
Ker izhaja iz glasbene družine, je kmalu ugotovila, da bo glasba njen vir preživetja.

VSE JE NA HITRO

In kako gleda na glasbo danes, ko je tako rekoč vse narejeno na hitro? »To je pač odraz časa. Vse je na hitro in z veliko mero nepotrpežljivosti. Tak je pač svet. Včasih si ne uspem prav vsega zapomniti,« pravi Sendi. Na vprašanje, ali je v njej še kaj nemirne krvi, pa odgovori: »V meni bo vedno tekla nemirna kri. Z leti človek dozori, pridobi modrost in se seveda malo spremeni. Vedno bom tista nemirna Sendi nekje v sebi, ampak zdaj zares uživam v polnosti zrelih, še vedno relativno mladih let.«