Intervju

Grupa Vigor: "Slovenke ste bolj odprte od drugih!"

bp
1. 2. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hrvaški glasbeniki s pevcem Mariem Rothom na čelu se že neizmerno veselijo Aktualovega dneva žena, ko bodo na odru poskrbeli za presenečenje.

Promo foto
Glasbeniki pravijo, da bi bilo žalostno, če ne bi v vseh teh letih postali najboljši prijatelji.

Med številnimi glasbenimi gosti, ki bodo v petek, 3. marca, nastopili na velikem koncertnem spektaklu Aktualov dan žena, bodo dvorano Stožice zatresli in segreli tudi člani priljubljene hrvaške Grupe Vigor. Pred dnevi so se mudili v Ljubljani, kjer so nam v intervjuju zaupali nekaj sočnih podrobnosti.  

Na Aktualovem dnevu žena ne boste nastopili prvič. Kako vi gledate na ta spektakel? Se veselite koncerta?  

Nam je ta koncert nekaj prelepega! Sicer nikoli ne delamo razlike med tem, ali nastopamo v klubu za 300 ljudi ali v dvorani za 12 tisoč ljudi. Energija je vedno enaka in se ne meri po številu ljudi. Letos pripravljamo nekaj res posebnega, saj bi radi postregli tudi z nečim novim. Tisti, ki bodo prišli, si bodo ta dan za vedno zapomnili. 

Bo vaš nastop poklon vsem ženskam? 

Dolgo so morali skrivati, zdaj pa je uradno, da snemajo novo pesem. »Pesem je vesela, pozitivna, plesna, zato bo vse skupaj povzdvignila v lepo razpoloženje.«

Absolutno!  

Pripravljate kakšno posebno presenečenje za ženske? 

Ja, jaz bom skočil gol iz torte (smeh). No, to smo najprej želeli, pa smo potem spremenili koncept (smeh). Ženske so naše najbolj zvesto in hkrati najpomembnejše občinstvo. In res se že veselimo nastopa. Lahko rečemo, da bodo vse ženske, ki pridejo na koncert, domov odšle zadovoljne.  

Kakšne pa so slovenske oboževalke?

Odlične! Sicer mi ne razlikujemo med oboževalkami, saj prisegamo na energijo. Vse je odvisno od energije, ki jo človek nosi v sebi. Slovenke so morda bolj odprte od drugih, več si upajo, ko morajo pristopiti do nas. Nismo pa imeli še nobene slabe izkušnje. Vse je bilo lepo, sladko in prijazno.  

arhiv Svet24
Grupa Vigor na Aktualovem dnevu žena obljublja nepozabni nastop.

Veste, zakaj ste v Sloveniji tako priljubljeni?  

Programa za koncert še niso povsem dorekli, a skupina Vigor obljublja nekaj posebnega in lepega.

Joj, tega nikoli ne moremo govoriti zase. Nikoli ne smeš hvaliti samega sebe, moraš biti skromen in realen. Ko nas to vprašajo, vedno odgovorim, da zato. Vsak zakaj ima svoj zato. Ker smo pozitivni, uživamo življenje, ne glede na to, koliko je lahko na trenutke tudi težko, vse delamo s srcem in to ljudje opazijo ter posvojijo. Nikoli ne smeš igrati čustev, ampak moraš biti pristen v tem, kar počneš. Bodi to, kar si. Po drugi strani pa: poglej nas, lepota kar šprica iz nas … (smeh).  

Grupa Vigor je na sceni že vrsto let. Koliko ste se v tem času spremenili?

Zelo. 

Na bolje?  

Na bolje, seveda (smeh)! Malo smo se tudi postarali. Za ženske pravijo, da starejše ko so, žlahtnejše so, kot vino. In mislim, da to velja tudi za nas, moške (smeh). Preoblikovali smo se karakterno in glasbeno nadgradili. Seveda nismo iste osebe kot pred leti. Zrelejši smo, pametnejši in polni novih izkušenj. Neki filozof je nekoč rekel, da je vsaka sprememba sprememba na bolje, samo zato, ker je sprememba. Kakšni bomo čez pet let? Boljši. Kaj pa čez deset let? Najboljši (smeh). 

arhiv svet24
Fantje pravijo, da so zaljubljeni v Slovenijo in pri nas želijo posneti tudi videospot, saj so naši kraji prečudoviti.

Kot ste dejali, ste skupaj že več kot 16 let. In ni skupine, ki se ne bi kdaj sporekla. Kaj pa vi, glede česa se sprete?  

Uf, glede vsega (smeh). Šalo na stran. Če se spremo, se glede tega, ali gremo na kavo zdaj ali čez pol ure (smeh). Recept našega uspeha je ravno v tem, da se ne prepiramo veliko. Tu smo, da smo skupaj v dobrem in slabem. A v glasbenem poslu si moraš zadati prioritete. Če želiš biti uspešen, ti mora biti posel na prvem mestu.  

Pa vam je? 

Seveda. Mi tudi veliko potujemo, glava nam je praktično ves čas v torbi, ker smo konstantno na poti. Glede sporov je pa tako: ko človek prespi neko situacijo in pogleda nanjo objektivno, da vidi, kaj je naredil narobe, je najpomembnejše to, da zna reči oprosti. Potem se stvari pozabijo … Sicer pa nikoli nismo imeli kakšnega večjega konflikta. Mi smo skupaj po štiri dni na teden, potem pa se družimo tudi zasebno. To je šest različnih ljudi, in ko s toliko ljudmi preživljaš leta, jih poznaš do podrobnosti in veš, kdaj ne drezati vanje. Pravijo, da se psihologija študira šest let, mi smo torej že doktorji (smeh).