URADNI SPREJEM

ManuEllina mladostna energija na rdeči preprogi

Alesh Maatko
10. 5. 2016, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Najbolj glamurozen dogodek na Pesmi Evrovizije je poleg razglasitve zmagovalca zadnja leta tradicionalen sprehod po skoraj stometrski rdeči preprogi. Gre za evrovizijski "creme de la creme".

Alesh Maatko
Obleko za ManuEllo je kreiral Mariborčan David Hojnik, ki je oblikoval tudi belo nebeško obleko za evrovizijski nastop.

Toda veličasten sprehod ni le dogodek, na katerem sodelujoči tekmovalci pokažejo svoje večerne in glamurozne toalete, gre namreč tudi za uradno otvoritev Pesmi Evrovizije. Letošnje odprtje se je zgodilo pred kraljevo palačo v Stockholmu, kjer ob Euroclubu, ki je sicer stičišče vseh (predvsem večernih) druženj, ni manjkalo fotografskih bliskavic, kamer in številnih novinarjev, oboževalcev in gledalcev.

Andres Putting
Sprehod po rdeči preprogi se je tokrat zgodil pred kraljevo palačo v Stockholmu.

Ščepec Hollywooda

Toda Pesem Evrovizije (še) ni Hollywood, zato so tudi letos nekateri predstavniki z izborom večernih toalet krepko udarili mimo, da o nerodnem fotografiranju, na katerem se nekateri nekateri niti postaviti ne znajo za fotografiranje, ne govorimo.

Alesh Maatko
Še najbolj se je, kar zadeva večerne toalete, Hollywoodu približala armenska predstavnica, 30-letna Iveta Mukučja.

Sprejem v mestni hiši

Po dvournem mimohodu, na katerem so najbolj blestele predvsem predstavnice nežnejšega spola, so se vse delegacije odpravile še v znamenito mestno hišo. Tam je vse pozdravila županja Karin Wanngård, zbrane pa so po uradnem govoru šefa Evrovizije Jona Ola Sanda navdušili še nekdanji švedski evrovizijski zmagovalci, med njimi tudi legendarni Björn Ulvaeus, član zasedbe ABBA.

Alesh Maatko
Največ nakita na sebi je nosila nasmejana srbska predstavnica Sanja Vučić ZAA.