Šok v Beogradu

Igralka Neda Arnerić hudo poškodovana

R.T.
9. 5. 2016, 10.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Znana srbska igralka Neda Arnerić je med padcem s tretjega nadstropja utrpela hude poškodbe in je v intenzivni negi.

Arhiv Svet24
Neda Arnerić je v 50 letih igralske kariere odigrala stotine vlog.

63-letna igralka Neda Arnerić je sinoči padla s terase svojega stanovanja na tretjem nadstropju stanovanjske hiše v beograjski mestni četrti Vračara in priletela na pločevinasto streho lokala v pritličju, piše Blic.

Znana igralka je pri padcu utrpela več zlomov vretenc in je na intenzivni negi, so potrdili v bolnišnici. Po neuradnih informacijah iz Kliničnega centra Srbije, se je igralkino zdravstveno stanje izboljšalo in ni več življenjsko ogrožena. Zaradi hudih poškodb – potrdili so, da ima zlomljeno eno vratno, eno hrbtenično in eno prsno vretence – pa je teško predvideti čas in potek njene ozdravitve. 

Po poročanju nekaterih lokalnih medijev, se pojavljajo tudi domneve, da naj bi igralka poskušala storiti samomor. V času padca je bil v stanovanju tudi njen soprog. V stanovanju niso našli nobenega sporočila, več okoliščin pa naj bi razkrila preiskava.

»Neda se je včeraj vrnila s poslovnega sestanka v zvezi s snemanjem neke nadaljevanke in potožila, da je utrujena. Skupaj sva si na televiziji ogledala Đokovićev dvoboj, potem pa ja odšla na teraso obešat perilo. Ne vem, kaj se je zgodilo, v nekem trenutku sem samo zaslišal, da je padla,« je za Blic povedal njen soprog Milorad Neštrović.

Sosed je slišal njen krik

Sosed A. N., po poklicu zdravnik, ki stanuje v prvem nadstropju hiše, je delno zaslužen za to, da je znana igralka ostala pri življenju. V trenutku, ko se je zgodila nesreča, je s hčerko sedel v dnevni sobi in gledal televizijo.

"V nekem trenutku se je zunaj hiše zaslišal grozljiv krik, ki mu sledil močan udarec. Pomislil sem, da je morda kdo od sosedov zaloputnil z vrati," je povedal A. N. "Kmalu zatem je drug sosed pozvonil na vratih in nam povedal, da na aluminijasti strehi nad antikvariatom v pritličju, leži telo. Stopil sem na hodnik, in razbil okno, ki gleda na nadstrešek, na laterega je padla Neda. Potem sem jo imobiliziral s pomočjo deske za likanje," je še povedal.

Igralka z bogato kariero

V 50 letih igralske kariere je odigrala stotine vlog, med drugim tudi v več kot 70 filmih. 

Svoj prvi film “San” (Sanje) scenarista i režiserja Puriše Đorđevića je posnela pri trinajstih letih in tako postala prva otroška filmska zvezda v Jugoslaviji.

Del kariere je preživela v ZDA, kjer je igrala v 15 filmih. Po vrnitvi v Beograd je za igro prejela nagrado "Srebrna arena" v Puli in nagrado "Carica Teodora" na festivalu igralskih stvaritev v Nišu. V letih med 1985 in 1999 je vodila galerijo Atrijum v Beogradu. Leta 2010 je prejela nagrado "Pavle Vujisić" za življenjsko delo, leto prej pa tudi plaketo Jugoslovanske kinoteke.