Zabava

Slovenija ima novo zvezdnico

T. P.
16. 12. 2014, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pretekli petek je ljubljanska dvorana Smelt jokala, se smejala, plesala in nato v dolgi vrsti čakala na podpis priljubljene pisateljske zvezde Cristy Žmahar, ki po 4. knjižni uspešnici razpira krila proti tujini.

Max Petač

Premierna predstavitev četrte knjige priljubljene slovenske avtorice knjižnih uspešnic Cristy Žmahar z naslovom Nebesa pripovedujejo je bila popoln uspeh.

Govorečega psa si je zamislila vsestranska umetnica Urška Majdič, ki je zanj napisala tudi besedilo. Kužku pa je glas posodil glasovni interpret Rok Mike Miklavžina.

Cristy je ljudi pripravila do čustev ter razmišljanja o pogumu, srčnosti in čudežih. Dogodek je budil tudi sočutje do živali. Ravno zato je nastopil in osvojil vsa srca skrivnostni gost – najbolj kosmat in prisrčen voditelj. Pes oziroma psička Ollie, ki jo z občutkom in znanjem trenira njena skrbnica Nika. Navdušili so tudi glasbeni gostje, Shamballa in Tinkara Kovač.

Max Petač

Žmaharjeva je dogodek pripravila na datum rojstnega dne pokojne matere, ki je še vedno njen veliki navdih. Uvodni govor je imel pisateljičin mož, Mihael Žmahar, sicer trener samozavesti.

Max Petač

Cristy je začela s sproščenim, zabavnim govorom, ki se je čudovito prelil v tematiko iz nove knjige. Kot bi gledali pravljično predstavo, je lepa pisateljica sedela na vilinski gugalnici in prebrala odlomek iz nove knjige. Odlomek je bil nabit s čustvi in je občinstvo ganil do solz.

Max Petač

Sledila je vodena meditacija, ki je zamaknila tudi tiste, ki so meditirali prvič. V zadnjem delu so navdušili Shamballa in posebna gostja Tinkara Kovač, ki je spregovorila o čudežih, ki so se ji začeli dogajati.

Max Petač