Zabava

Skregani znani Slovenci: Kdo koga vlači po sodiščih?

L. Ž.
30. 4. 2014, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kaj je storila nekdanja smučarska šampionka Špela Pretnar, da se je z tožbo nanjo spravil zunanji minister Kar Erjavec? Na ljubljanskem Okrajnem sodišču od nje zahteva natanko 21.000 evrov odškodnine zaradi domnevnega vznemirjanja lastninske pravice. Za kaj gre v resnici, tožitelj ne želi razkriti. Pravi, da gre za zasebno družinsko zadevo.

Mediaspeed

STA
Redkobesedna je zaenkrat tudi tožena Špela, ki se ji vse skupaj zdi precej smešno, tožbo pa bo menda z veseljem komentirala, ko jo bo prejela. Znano je, da imata politik in bivša športnica v stari Ljubljani stanovanji na istem naslovu, kaj je šlo narobe med sosedoma, da sta pristala na sodišču, pa se bo verjetno razkrilo šele na prvi sodni obravnavi.
Arsen Perić
Pa Špela ni edina smučarka, ki ima v opravka s sodiščem. Za razliko od nje je Maruša Ferk tožbeni postopek sprožila sama. Zaradi domnevnih verbalnih groženj je ovadila trenerja in partnerja smučarske kolegice Tine Maze Andreo Massija.
arhiv Ekipe
Vroča zgodba med se je začela že pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v avstrijskem Schladmingu, kjer naj bi Massi Ferkovi verbalno grozil, zaradi česar naj bi se dekle počutilo ogroženo in bilo prestrašeno. Massiju so vabilo na sodišče organi pregona vročili na smučarski tekmi v Kranjski gori nekaj dni pred odhodom na Olimpijske igre v Sočiju, kar je vse skupaj le še bolj razplamtelo. Maruša in Andrea, ali ne bi vsemu navkljub najbolje, če bi spor rešili na športen način?
Mediaspeed
Za kar dva primera slavnih Slovencev, ki se kregajo na sodišču, pa je poskrbel Aleš Vovk, glasbeni producent in menedžer bolj znan pod imenom Raay.
Sami Rahim
Najprej se je zaradi domneve žaljive obdolžitve s tožbo spravil na pevko Katjo Verderber alias Katarino Malo, ki naj bi v enem od intervjujev »potožila«, da bi morala sodelovati z Raayem, če bi želela, da njena skladbe vrtijo na nekaterih radijskih postajah, kar bi bila zanjo čista poguba, saj v tem primeru ne bi ničesar zaslužila. Potem pa je Raaya s svojim prepoznavnih satiričnim zbadanjem menda vznemiril še radijski voditelj Miha Šalehar, ki si je s tem tudi prislužil tožbo zaradi domnevne razžalitve. Našim sodiščem očitno še dolgo ne bo zmanjkalo dela.