Zabava

Prepovedani Avseniki

Alesh Maatko
6. 3. 2014, 07.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

S šestnajstdnevne turneje po Kanadi so se polni vtisov in novih sklenjenih prijateljstev vrnili člani Ansambla Saša Avsenika.

Facebook

Na povabilo organizatorja, Vseslovenskega kulturnega odbora na čelu z Marjanom Kolaričem, so turnejo začeli v Vancouvru, nadaljevali v Calgariju, se ustavili v Winnipegu, nastopiti bi morali tudi v Clevelandu, a jih cariniki niso spustili na ameriška tla.

Večdnevno aktivno druženje članov ansambla daleč od doma je bil tudi svojevrsten preizkus za ekipo.

Večdnevno aktivno druženje članov ansambla daleč od doma je bil tudi svojevrsten preizkus za ekipo. Odlično so se zabavali, veliko nasmejali in nabrali nove energije, da bodo še bolj složni na nastopih, ki jih družijo kar dvesto dni v letu. V Kanadi so bili deležni velike pozornosti in bili povsod lepo sprejeti. Brez zapletov in prisrčnih štorij pri Ansamblu Saša Avsenika tudi tokrat ni šlo. Najprej se je zapletlo na kanadsko-ameriški meji, ko jih cariniki niso spustili v Ameriko na koncert.

Več o razlogih za to in o neverjetni najdbi, do katere so prišli na turneji, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!