Zimski športi

Na Pokljuki danes prva poolimpijska tekma svetovnega pokala

J.P.
6. 3. 2014, 07.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Biatlonci so se na Pokljuki zbrali na prvi poolimpijski tekmi svetovnega pokala. Na današnjih preizkušnjah bodo prvi v smučino stopili moški, ki jih ob 12.30 čaka sprint na 10 kilometrov, ženska tekma na 2,5 kilometra krajši razdalji pa se bo začela ob 15.30.

Reuters

Na moški tekmi med Slovenci veliko pričakuje Jakov Fak, ki je na olimpijskih igrah v Sočiju po bolezni in poškodbi pokazal strm vzpon forme.

Tekmovanje se bo nadaljevalo v soboto z zasledovanjem, v nedeljo sta na sporedu tekmi s skupinskim startom, kjer ima pravico nastopa najboljših 30 v svetovnem pokalu.

V slovenskem taboru izpostavljajo, da je za presenečenje ob dobrem strelskem nastopu vselej pripravljen Klemen Bauer, veteran Janez Marič se poslavlja od Pokljuke, četrti slovenski tekmovalec pa bo najmočnejši na internih kvalifikacijah Peter Dokl.

Na ženski tekmi je prvi slovenski adut bronasta iz Sočija Teja Gregorin, ki pa je po igrah obležala v postelji z virozo in za tekmo še ni povsem nared. Ob njej bosta reprezentančne barve branili izkušena Andreja Mali in mlada Anja Eržen.