Zabava

Slovenec je ljubljenec Britancev

M. V.
8. 12. 2013, 11.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenski plesalec Aljaž Škorjanec osvaja Veliko Britanijo. S svojo slavno soplesalko, manekenko Abbey Clancy, sta se namreč uvrstila v četrtfinale ene od najbolj gledanih britanskih oddaj Strictly Come Dancing.

FStrictly Come Dancing

Pred več kot 12 milijoni gledalcev je par kot prvi v letošnji sezoni od sodnikov prejel čisto desetko in si priboril prvo mesto tedna, kar ju uvršča v končnico tekmovanja, v kateri bo tekmovalo 6 najboljših parov leta. A pot do tja ni bila lahka. Glede na to, da Abbey ni plesalka, pač pa manekenka, ki je med drugim pred leti navdušila v manekenskem šovu Janice Dickinson, sta tri mesece vadila vsak dan od desetih dopoldne pa tudi do sedmih zvečer. Aljaž priznava, da biti poklicni plesalec ni šala. »Moraš imeti pravi videz, pa seveda znati plesati, nastopati pred kamero, govoriti v javnosti in učiti. Znati moraš praktično vse,« je dejal Škorjanec, ki ima komaj 23 let, pleše pa že 15 let in začel je povsem na lastno pobudo. »Sam sem se vpisal v plesni tečaj, ko sem imel komaj pet let,« je povedal.

FStrictly Come Dancing

Potem ko je z 18 leti vstopil med profesionalce, sta s soplesalko Valerijo Rahle kar 19-krat postala slovenska državna prvaka, pot pa ga je nato zanesla v tujino, kjer je štiri leta nastopal kot član londonske plesne skupine Burn the Floor. Letos so ga med več sto plesalci izbrali za nastop v BBC-jevi oddaji Strictly Come Dancing. Nad njim niso navdušeni le producenti, ampak tudi soplesalka Abbey. »Mislim, da je najbolj senzacionalen plesalec, kar sem jih kdajkoli videla. Njegove koreografije so, kot ne bi bile s tega sveta,« se je raznežila manekenka. Abbey je sicer poročena z izjemno priljubljenim britanskim nogometašem Petrom Crouchem, ki ženo rad gleda med treningom.

FStrictly Come Dancing

Popolnoma predan plesu

Aljaža prijatelji opisujejo kot velikega garača, ki ljubi ples, svojo družino in dekle Janette Manrara, prepričani pa so, da mu je veliki met uspel predvsem zato, ker je popolnoma predan temu, kar dela. Ni kaj, Slovenci smo res lahko ponosni na svoje plesalce! Po Niki Kljun, Anžetu Škrubetu in Andreji Vakselj zdaj z zvezdami pleše tudi Aljaž! »Tudi po šovu smo se imeli super. Premalo časa sem imel, da bi povedal, kako zelo hvaležen je Aljaž za vsesplošno podporo, ki sta mu jo dala starša, da je, kjer je,« je za konec dodal dopisnik in novinar Brane Kastelic, ki se je pogovarjal s plesalcema.