Zabava

Bohem: "Kitaristi se samo opravljamo in govorimo drug čez drugega."

S. J.
8. 12. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Januarja bo skupina praznovala deset let od izida prvenca. Bohemi sicer delujejo že kakšno leto več, a okrogli jubilej je izvrsten razlog za slavje.

»Do svoje prve plošče smo potrebovali kar nekaj časa, zamenjalo pa se je tudi nekaj članov. Od pravih začetkov, ko smo začeli z avtorsko glasbo, je prišlo le do ene prave menjave – leta 2011 se nam je pridružil Simon Šubic na kitari, vsi preostali člani pa vztrajamo od samega začetka,« so povedali člani zasedbe, ki pravijo, da to, da so zamenjali kitarista, ni nenavadno. »Običajno se menjajo najbolj težavni člani in to so kitaristi,« so povedali malo v šali in malo zares.

Tudi kitarist Simon pritrjuje, da je temu tako: »V Sloveniji so med seboj zelo povezani bobnarji, ki se podpirajo, kitaristi pa se samo opravljamo in govorimo drug čez drugega ...« Simon se sicer spominja, da ga je povabilo na avdicijo presenetilo, saj je prišlo kot strela z jasnega: »Nisem se preveč obremenjeval s tem, kako me bodo sprejeli novi člani, ki so bili že uigrani, vendar so me na koncu vsi lepo sprejeli.«