Zabava

Parni Valjak za zaključek leta

K. B.
7. 12. 2013, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pevca skupine Parni Valjak Akija Rahimovskega osrečujejo ljudje. Predvsem družina in prijatelji, ki jih ima po vsem svetu. Življenje živi strastno. Njegove zgodbe s potovanj so tako žive, da se človek z njim z lahkoto preseli v Avstralijo, Ameriko. Opisi njegovih kulinaričnih podvigov za prijatelje tako slikoviti, da v nosnicah začutiš vonj in v ustih okus jedi, ki jih ustvarja.

In ko spregovori o vnuku, začutiš toplino, ki veje iz njegovega srca. Vsa ta doživetja in občutja mu pomagajo prebroditi tiste manj prijetne trenutke v življenju in so hrana za črve dvoma, ki se mu včasih, kot vsakemu človeku, prikradejo v misli.

Vse to je Aki Rahimovski, pevec skupine Parni Valjak, ki že osemintrideset let razveseljuje svoje oboževalce vseh generacij. V koncertih, nekakšni mini turneji po Sloveniji, so pokazali, da so izkušeni mački polni energije in kljub kilometrini, še vedno mladi po srcu.

Z oboževalci so se družili tako na odru, kot tudi po koncertih na afterpartyju. V zadnjih 4 letih, od ponovne združitve leta 2010, so odigrali 85 koncertov v 9 državah, v Sloveniji pa bo zadnji letošnji nastop 7. 12. v ljubljanskih Stožicah. Obljubljajo spektakularen večer uspešnic in novih pesmi.