Zabava

Pikin 'shopping' krila zavarovalnica Triglav?

Simon Rosc
31. 8. 2013, 19.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V uredništvo časnika smo prejeli anonimno pismo, ki se tiče domnevnega velikega zapravljanja največje slovenske zavarovalnice. Del tega pa naj bi bila tudi znana slovenska pevka Pika Božič. Je res odšla nas ‘shopping’ potovanje v New York na stroške Zavarovalnice Triglav?

Mediaspeed
Pika Božič
Zavarovalnica naj bi plačala celotno potovanje.

Včeraj smo objavili anonimno pismo, v katerem se je avtor med drugim dotaknil tudi prodaje zavarovalnice Triglav, danes pa smo prejeli pismo, ki obravnava zapravljivost v samem vrhu zavarovalnice Triglav. Bonitet zavarovalnice pa naj bi bila deležna tudi Pika Božič.

Andrej Slapar, ki je po nedavni odstavitvi Rakovca z mesta predsednika, prevzel vajeti Zavarovalnice Triglav, naj bi po navedbah avtorja pisma na veliko zapravljal denar družbe. Težava naj bi bila njegova prva službena pot, in sicer pot v New York. A tja naj ne bi odpotoval sam, niti ni bil pri nabavi vozovnice pretirano varčen. Letel namreč ni v ‘’biznis’’ razredu, temveč naj bi sip o predsedniško privoščil potovanje v prvem razredu. Da ne bi bil preveč osamljen, naj bi po navedbah pisma sabo vzel tudi slavno pevko Piko Božič. Ta naj bi šla v kraje čez lužo po nakupih. Avtor navaja tudi, da naj bi bila letalska karta zanjo plačana s strani Zavarovalnice Triglav, prav tako prestižen hotel, v katerem naj bi celo preko vikenda preživela Božičeva in Slapar. Na svojem potovanju pa naj bi Slapar tudi velikodušno vlekel službene plačilne kartice.

Za komentar smo povprašali Zavarovalnico Triglav. Odgovorili so, da so s temi navedbami seznanjeni in da niso točne. Zapisali so, da zavarovalnica ni krila stroškov za partnerko predsednika uprave in da Slapar ni letel v prvem razredu. Zaprosili smo jih tudi za kopijo računov, ki se navezujejo na to potovanje, a nam jih niso posredovali.