Zabava

Navihanke znova presenečajo

A.M.
11. 7. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pet mladih in razigranih deklet zna s svojimi skladbami vedno znova prepričati. Sonja, Jasmina, Tamara, Maša in Tanja, ki večinoma navdušujejo v narodno-zabavnih vodah, pa za to poletje pripravljajo pravo poletno zabavo.

Toni Konrad

Toni Konrad
Blažen med ženami

Zasedba, ki je leta 2001 nastala po ideji Marjana Hercoga, ki si je zamisel dekliški narodno-zabavni ansambel, ki bi se razlikoval od vseh dosedanjih skupin, je pred dnevi poskrbela za presenečenje, ki ga mnogi niso pričakovali. Vse skupaj se vrti okrog plesne in poletne melodije, ki bo kmalu zaživela še v narodno-zabavni različici. Pesem je napisal Martin Lesjak (Stayerc Production). Kot nam je zaupal Martin, je bila osnovna različica mišljena kot počasnejša skladba.

Toni Konrad
Martin Lesjak in Maša Uranjek

»Ko je Maša Uranjek, pevka skupine Navihanke, slišala melodijo, je nemudoma pripomnila, da si želi tole slišati v plesnem tempu. Imela je prav. Melodija je v latino plesni preobleki zagotovo pravi poletni hit,« je dodal Martin. Ker pa brez harmonike v Sloveniji preprosto ne gre, so solo vložki zaupani mojstrici frajtonarice Tanji Čretnik, ki je dodala ščepec slovenskih zvokov, tako da so poskrbeli še za odlično zvočno podobo. Dekleta, ki so lansko leto slavila na festivalu Slovenska polka in valček s skladbo Pokaži mi, da me imaš še rad, ob tem pravijo, naj prisluhnimo skladbi, saj so težko pričakovane počitnice že zaživele.