Slovenija

Jeseni nov predsednik Pozitivne Slovenije?!

STA / A.M.
11. 7. 2013, 08.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Volilni kongres Pozitivne Slovenije bo jeseni, je sklenil svet stranke. Strankin prvi predsednik Zoran Janković je namreč pred meseci odstopil po očitkih protikorupcijske komisije, svet stranke pa je za vodenje PS pooblastil Alenko Bratušek, aktualno predsednico vlade.

Mediaspeed

Svet največje vladne stranke sicer danes razpravlja tudi o tem, v katero politično evropsko skupino bo PS vstopila. Člani sveta so sklenili, da bo stranka o tem dokončno odločila septembra. Danes so sprejeli tudi rokovnik oz. začeli evidentiranje kandidatov za evropske volitve.

Pred današnjo sejo sveta je bilo sicer veliko pozornosti namenjene torkovemu srečanju premierke Alenke Bratušek s poslansko skupino PS, na katerem naj bi si navzkriž prišli z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ki je tudi bil na srečanju. Med drugim naj bi Janković predlagal izvedbo kongresa v roku dveh mesecev, poslance pa nagovarjal k temu, da ne podprejo rebalansa proračuna za leto 2013, ker da ta ne vrača pred leti odvzetega denarja ljubljanski občini.

Sicer pa je vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer v izjavi novinarjem zanikal, da bi prišlo do spora z Jankovićem. "Smo stranka različno mislečih. Normalno je, da imamo različne poglede in odkar obstajamo, imamo o določenih vprašanjih tudi določene konfrontacije, tudi danes imamo različne poglede na določena vprašanja. A to je popolnoma normalno in zdravo," je dejal.

Möderndorfer sicer ni pojasnil, ali je Janković na srečanju napovedal svojo vnovično kandidaturo za predsednika stranke. Bratuškova je namreč v enem od intervjujev že napovedala, da se bo v tem primeru umaknila.