Slovenija

Kozmus v Budimpešti drugi

STA / A.M.
10. 7. 2013, 21.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus je na mitingu Evropske atletske zveze EAA v Budimpešti v metu kladiva osvojil drugo mesto (77,98 m), tako kot na lanskih olimpijskih igrah v Londonu pa ga je premagal Madžar Krisztian Pars (80,73 m).

Reuters

To je bil prvi nastop Kozmusa po ekipnem evropskem prvenstvu prejšnji mesec v Kaunasu, kjer je tekmoval s poškodovanim gležnjem. "Dobro je to, da sem po daljšem času lahko tekmoval. Imel sem težave s tehniko pri vhodu v izmet. Zaradi poškodbe nekaj časa namreč nisem mogel metati in me sedaj čaka kar nekaj dela, da odpravim pomanjkljivosti. Glede na vse pa je bil dosežek dober in sem zadovoljen. Moj naslednji nastop bo konec meseca na državnem prvenstvu, mogoče pa bom vmes nastopil še na eni tekmi v tujini," je po nastopu za STA pojasnil Kozmus.

Tretji je bil Čeh Lukaš Melich (77,72), četrti pa nekdanji olimpijski zmagovalec Poljak Szymon Ziolkowski (75,83 m).

Snežana Rodič, ki je bila na startni listi troskoka, ni nastopila. "Odpovedala sem nastopa v Budimpešti in Madridu, ker sem imela zaradi virusa želodčne težave. Zdaj je sicer že nekaj bolje, vendar bom šele v petek vedela, če bom lahko v soboto nastopila na mitingu v Ljubljani," je o tem povedala Rodičeva.