Zabava

Na Rock Otočcu tudi Papa Roach in Dubioza kolektiv

STA / S.R.
12. 6. 2013, 13.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Festival Rock Otočec, ki bo letos med 5. in 7. julijem potekal na novi lokaciji v ljubljanski Laguni, bo v 17. izdaji postregel z glasbenimi imeni, kot so Papa Roach, Billy Talent in Dubioza kolektiv.

Reuters
Bobnar Dave Buckner in pevec Coby Dick skupina Papa Roach.

Med slovenskimi zasedbami bodo nastopili Hamo & Tribute 2 Love, Eskobars, Elvis Jackson, Mi2 in Niet. Festivalsko dogajanje bo osredotočeno na petek in soboto, 5. in 6. julij. Nosilec petkovega večera bo ena najpomembnejših zasedb z območja nekdanje Jugoslavije Dubioza kolektiv, ki prepleta punk, reggae, dub, ska in rock. Za ska-punk ritme bodo pred njimi poskrbeli goriški Elvis Jackson, za bluesovsko-rockerski pridih pa Hamo & Tribute 2 Love.

Sobota bo rezervirana za priljubljeno kalifornijsko zasedbo Papa Roach, ki skuša razbiti mejo med metalom, hardcorom, punkrockom in popom. Na turneji predstavljajo svoj aktualni studijski izdelek "The Connection". Na sporedu bosta med drugimi še nastopa slovenskih punkerjev Niet ter provokativno-atraktivnih Hrvatov Let 3. Festival bodo sklenili kanadski melodični punkrockerji Billy Talent.

Za zasluge se bodo v sklopu festivala poklonili novomeški skupini Rudolfovo, ki je nastopila na prvem Rock Otočcu leta 1976, oder pa bodo zasedli tudi zmagovalci letošnjih festivalskih predizborov DreamOn ter dodatno izbrane zasedbe Alice Blue, Bottomline in Adaun.

Po koncertih na glavnem odru bo v zimsko-letnem vrtu sledilo rockotoško druženje z rockerskimi uspešnicami, ob bazenih bo odmevala umirjena, chill out glasba, v podzemni dvorani pa bo poskrbljeno za elektronski party. Čez dan se bodo obiskovalci festivala lahko sproščali v družbi improgledališčnikov in stand-up komikov, dogajanje pa bodo popestrili tudi številni artisti.

Kampiranje bo mogoče v kampu Ljubljana Resort, ki se nahaja v neposredni bližini prizorišča.