Zabava

Srečko Katanec: Pred tekmo brez seksa!

Carmen Leban / Obrazi
31. 1. 2013, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Srečko Katanec, človek, ki je pisal slovensko nogometno pravljico, je še vedno preprost, prijazen in poln energije.

Intervju z njim je bil sproščen, prepleten s polno mero smeha. Kapo dol, bi rekla s sposojenim izrazom, po katerem je bil Srečko nekdaj prepoznaven, a tokrat ga ni uporabil niti enkrat. Ni bilo skrivalnic in ne pretvarjanja – Srečko namreč pove, kar misli.

Z nogometom je zastrupljen že od otroštva. Toda uspešni igralec, trener in selektor plačuje davek vrhunskega športa. Za njim je deset operacij kolen in gležnjev.

Veliko mu pomenita toplo zavetje doma in družine. Kot vsak pravi moški tudi on obožuje Severino, nogometne navdušence, ki ga prav po božje častijo, pa miri: »Ne pričakujte preveč.«

Urednica naše revije vam bo namenila toliko prostora, kot če bi pisali o Severini ...

Ne, ne, vi raje pišite o Severini, je fejst baba, pa še kakšno vročo fotko objavite, ker če boste to naredili, bom, prisežem, kupil deset izvodov Obrazov.

A vam je všeč Severina?

Ja, seveda mi je, kateremu moškemu pa ni? A ste si pogledali tisti njen filmček, saj veste, tisti seksi, ki je krožil po internetu?

Ja, seveda sem si ga, kdo si ga pa ni?

Ja , to je bilo pa ... bil je boljši kot večina profesionalnih pornofilmov.

Pa vam je všeč Severinin glas ali stas?

Ja, no, saj veste, kaj je nam moškim všeč in kaj najprej opazimo na ženski – seveda stas!

Ženske so nam v pogubo, je zatrdil že marsikateri moški. Vsem je dobro znano tudi to, da imajo nogometaše še posebej rade. So postavni, priljubljeni, polni kondicije, ne nazadnje pa imajo tudi debele denarnice. Ste ženo Romano ujeli kot nogometaš ali kot Srečko? 

Joj, to morate pa njo vprašati, je že toliko časa od tega, pa še jaz sem že malo sklerozen. Ah ne, ne, takrat ko sva se spoznala, sem bil jaz v nogometu »nikome ništa«. Ko sva začela, sem bil brez denarja. Na tekme Olimpije so eni hodili z BMW- ji, jaz pa z biciklom na kontro. Pa še v zeleno z zlatimi pikicami sem ga prebarval, ker sem bil tako predan Olimpiji. Nisem bil niti ponočnjak; ne boste verjeli, spat sem hodil ob osmih, devetih zvečer, še vedel nisem, kaj so diskoteke. Romana, ki je sedem let mlajša od mene, je po tem, ko je končala srednjo šolo, prišla živet k meni v Italijo – takrat sem igral v Genovi. Že takrat so ženske pritiskale na fuzbalerje, ko so videle denar. Romana je bila drugačna, če ne, bi se najbrž drugače končalo. Mlade so zdaj čisto nekaj drugega: zbirajo se tam, kjer se gibljejo igralci, in poskušajo katerega ujeti. So pa tudi žene nekaterih igralcev kar podjetne in so celo njihove menedžerke. 

Več vas čaka v najnovejši številki revije Obrazi!