Zabava

Uh, spet bo brutalno na Metelkovi

U.K.
22. 1. 2013, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Slovenijo se vračajo poljski death metalci Vader, ki bodo svoje oboževalce gotovo navdušili s prav posebnim nastopom.

V celoti naj bi namreč odigrali kultna albuma Black To The Blind in Sothis. Vader so že 27 let stalnica na sceni temačnega death metala. Poleg njih bodo nastopili še death grinderji Aborted, ameriški thrasherji Bonded By Blood, Bloodshot Dawn (UK) in FHOBI (Uy/Swi).

In vse skupaj predstavlja pravo metalsko poslastico, ki si jo boste lahko ogledali v torek 29.1.2013 na Metelkovi, natančneje v Gali Hali. In kot že tolikokrat so tudi 'kompanijo' z Vaderji na čelu pripeljali organizatorji Dirty Skunks (www.dirtyskunks.org).

Čeprav bo na koncertu veliko oboževalcev skupin Aborted, Bonded by Blood in ostalih, pa bo gotovo velika večina prišla predvsem zaradi Poljakov. Skupina Vader je nastala leta 1983, ko se je na Poljskem ekstremni metal šele rojeval. Ključna točka v njihovi začetni karieri je bil nastop na Metalmanii leta 1986, ki je bil tudi prvi Poljski heavy metal festival. Po tem nastopu so namreč začeli koncertirati po vsej Poljski, poleg tega pa so napravili tudi nekaj radijskih intervjujev. Začeli so se povezovati tudi z drugimi 'underground' bendi po svetu in pot v Evropo ter svet je bila odprta. Posneli so demo Morbid Reich, ki je bil prvi globalni uspeh skupine Vader. Kmalu so se zanje začele zanimati založbe in za Earache Rec. so posneli svoj prvi album. Igrali so s skupinami kot so Bolt Thrower, Deicide, Suffocation in tako naprej. In 26 let kasneje smo dobili njihov zadnji album Welcome to the Morbid Reich, ki je požel dobre kritike in z veseljem lahko pričakujemo najnovejši album, ki naj bi prišel na prodajne police v letu 2013. Skoraj gotovo pa nam bodo fantje zaigrali kakšno noviteto tudi na samem koncertu, v torek 29. januarja.

V četrtek 24.1.2013 pa bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji slovenskega metala, saj bodo v Orto Baru nastopili thrasherji Eruption in Lintver.

Ne pozabite tudi na video iz leta 2009, ko so Poljaki igrali na Hellfestu!