Zabava

Naziv Slovenec leta 2012 v roke Aniti Ogulin

STA / A.M.
15. 1. 2013, 11.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Častni naziv Slovenec leta za leto 2012 je prejela sekretarka Zveze prijateljev mladine Moste - Polje Anita Ogulin. Kot je dejala, si naziv deli z vsemi, ki delujejo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, s katerimi pomaga tistim, ki si sami ne morejo.

Priljubljena revija Jana, ki letos praznuje štirideseto obletnico, bo 17. januarja razglasila že 25. Slovenko leto 2012
Naziv Slovenka leta pripada tisti ženski, ki je s pogumom, vztrajnostjo, odločnostjo, močjo in uspehom najbolj zaznamovala preteklo leto. Nominiranke prihajajo iz različnih področij oziroma poklicev, vsem pa je skupno, da izstopajo iz povprečja.
Za naziv Slovenka leta 2012 se poteguje deset kandidatk, in sicer: dr. Valerija Bužan, doc. dr. Dušana Findeisen, dr. Marta Gregorčič, dr. Branka Jurišić, Špela Lipošek, Kristina Modic, Miša Pušenjak, Dubravka Tomšič Srebotnjak, Nika Zupanc in Urška Žolnir.

"Delo, ki ga opravljamo, je naš način življenja. Osrečuje nas, da lahko številnim pomagamo v času, ko si sami ne morejo," je dejala Ogulinova, sicer sekretarka Zveze prijateljev mladine Moste - Polje in predsednica komisije za socialna vprašanja in humanitarne projekte pri ZPMS. "Brez sodelavcev ne bi bilo takšnega uspeha pri pomoči mnogim, da preživijo ali vidijo lepši jutri. Za takšno delo ne more dobiti priznanja en sam človek. Vse te zgodbe, ki jih delamo, delamo skupaj pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Zahvala gre vsem prostovoljcem, organom zveze in vsem, ki delujejo v zvezi," poudarja Anita Ogulin.

Poleg Ogulinove so bili nominirani za naziv Slovenec leta 2012 še nevrolog Miro Denišlič, biatlonec Jakov Fak, gospodarstvenik Robert Golob, prostovoljka Hospica Manca Košir, predsednica Združenja Limfom in levkemija Kristina Modic, režiser Marko Naberšnik, predsednica Europe Donne Mojca Senčar, neznani upokojenec, ki je v akciji Vala 202 Botrstvo daroval stanovanje družini v stiski, kot predstavnik vseh reševalcev v novembrskih poplavah pa je bil nominiranec tudi pilot letalske enote policije Srečko Žagar.

Nedeljski dnevnik je tokrat že 25. organiziral izbor za naziv Slovenca leta. Leta 2009 je naziv prejela smučarska tekačica Petra Majdič, leta 2010 boksar Dejan Zavec, leta 2011 pa direktor Krke Novo mesto Jože Colarič.