Zabava

Škenderjeva pot do norosti

A.M.
12. 1. 2013, 16.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zdravko Škender, ki se je širši javnosti prvič predstavil na Splitskem festivalu 1988 s pesmijo Ne mogu da te zaboravim, danes velja za izjemnega pevca zabavne glasbe, ki je svoje albume prodaja v zlatih, srebrnih in platinastih nakladah.

Po uspšeni predstavitvi na festivalu je sledila velika svetovna turneja po Avstraliji, Ameriki, Kanadi in Evropi, kjer je izvedel številne uspešne koncerte. Lani se je predstavil tudi v Benediktu na televizijski oddaji Moč glasbe nas združuje, kjer je navdušil s starimi uspešnicami, kakšno solzo v oči pa je gledalcem privabila njegova avtobiografska pesem Poleti srce, katero mu je napisal Dražen Zečić.

Tokrat Zdravko Škender predstavlja pesem z naslovom Put do ludila, katera je bila narejena v tujini ter z njo najavlja turnejo v novem letu. Pesem se razlikuje od njegovih dosedanjih projektov, je korak proti moderni pop produkciji. "Pesem je zelo plesna, polna ritma in optimističnega besedila, kateri nam je potreben v teh težkih in žalostnih časih," je zaključil Zdravko Škender.