Zabava

Očarani nad Nickom Vujicicem

A.C./Lady
4. 10. 2012, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Slovenijo je pred kratkim po letu dni in pol obiskal eden najbolj znanih motivacijskih govorcev na svetu, avstralski potomec srbskih staršev Nick Vujicic.

Srečanje z mladeničem brez rok in nog je bilo posebno doživetje tudi za nekatere znane obraze, ki niso hoteli zamuditi njegovega predavanja. "Vsi kdaj pa kdaj potrebujemo hrano za dušo, navdihujoče ideje ali pa le brco v zadnjo plat. Kot televizijskega in radijskega voditelja ter učitelja retorike me je zanimalo, kakšno bo Nickovo predavanje," je dejal priljubljeni Boštjan Romih, ki je šel Nicka poslušat v Maribor skupaj z ženo Laro. Imela sta ga priložnost tudi osebno spoznati: "Misli, ideje in resnice, ki jih je povedal, morda same po sebi niso nič novega – le da iz njegovih ust zvenijo toliko bolj prepričljivo. Kajti če kdo, potem on ve, kaj pomeni spopadati se z nešteto ovirami. Nick je živ in neposreden dokaz vsega, kar govori. Zares opogumlja in vzbuja upanje. No, pa tudi hudo zabaven zna biti! Odličen je!" Boštjan je še dodal, da je zanj tako zaradi službe kot osebno sem ter tja pomembno slišati kakšnega dobrega govorca. Boštjan si je kot mladi očka še posebno zapomnil Nickov stavek: "Otrok bolj potrebuje odličnega očeta kot očeta z odlično službo." 


Vujicic je navdihnil tudi boksarja Dejana Zavca pa tudi puščavskega lisjaka Mirana Stanovnika in njegovo Piko: "Poznam ga že od lani, ko sem ga srečal med prihodom v Slovenijo. Letos sva šla s Piko na srečanje pomagat kot prostovoljca. Spregovoril je predvsem mladim, ki se imajo za izgubljeno generacijo. Tudi sam sem se nalezel njegovih motivacijskih prijemov in optimizma. Usodo imamo v svojih rokah in vedno lahko izbiramo, da nismo žrtve. Lepo pa je poudaril tudi, da si moramo Slovenci bolj pomagati. Njegovo predavanje je potrdilo moje lastno razmišljanje."

Še več ekskluzivnih zgodb pa v aktualni številki revije Lady!##IMAGE-15262##