Čeprav je bila to na radiu pesem tedna, naj bi jo urednica prepovedala zaradi Dylanove proti Hrvatom usmerjene izjave.

Hrvaški mediji so minuli teden povzeli Dylanovo izjavo iz pogovora za glasbeni časnik Rolling Stone, v katerem je Hrvate primerjal z rasisti in nacisti.

"Če v vaši družinski veji obstaja lastnik sužnjev ali pripadnik Ku Klux Klana, temnopolti to lahko začutijo. Ravno tako kot Judje lahko zavohajo nacista ali Srbi nekega Hrvata", so Dylanovo izjavo povzeli hrvaški mediji. Dylan je sicer od leta 2008 dvakrat nastopil na Hrvaškem.

Po odločitvi umika Dylanove pesmi s programa, glavna urednica Vedrana Krstić Ivanišević ni bila več dosegljiva za izjave.

V.d. glavne urednice Hrvaškega radia v Zagrebu Biljana Romić pa je zahtevala uradno pojasnilo splitske radijske postaje. Po njeni oceni je odločitev napačna, saj bi tako zaradi nesprejemljivih izjav izvajalcev morali "očistiti pol programa".

Pojasnila je še, da na Hrvaškem radiu ne obstaja pravilnik, ki bi določal, kateri izvajalce se lahko predvaja in katere ne. Edino merilo po njenih besedah je kakovost glasbe.

Hrvaški radijski poslušalci in uporabniki interneta obsojajo Dylanove izjave, a jih ne povezujejo s kakovostjo njegove glasbe.

Nekateri ugotavljajo, da na Radiu Splitu nikoli niso prepovedali protislovnega hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, ki na koncertih občinstvo sprejme z ustaškim pozdravom "Za dom spremni", tak naslov nosi tudi ena izmed njegovih najbolj priljubljenih pesmi.

Številne radijske postaje so tudi več let po zadnji vojni prepovedovale glasbo srbskih izvajalcev, na valovih nacionalnega radia. Nekatere med njimi, kot je Đorđe Balašević, je mogoče slišati šele zadnja leta.