Zabava

Postavne lepotice na odru Festivala narečnih popevk

K.Š.
30. 9. 2012, 21.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Festival narečnih popevk 2012 je bil ob svojem zlatem jubileju revialnega značaja. Tako so se gledalci in poslušalci lahko spomnili največjih uspešnic, ki so ga zaznamovale.

Tudi tokrat je nastopajoče spremljal Big band RTV Slovenija, dirigentsko paličico pa so v rokah vihteli Lojze Kajnčan, Edvard Holnthaner in Berti Rodošek.

Več kot 150 nastopajočih je poskrbelo, da je bil večer nepozaben. Nastopili so: Alfi Nipič, Edvin Fliser, Nuša Derenda, Vinko Šimek, Lidija Kodrič, Jože Kobler, Lado Leskovar, Irena Vrčkovnik, Branka Kraner, Domen Kumer, Rudi Šantl, Jerica Mrzel, Marjan Smode, Berti Rodošek, Braco Koren, Janko Ropret, Dušan Kobal, Anita Kralj, Milan Kamnik, Lea Likar, Robi Horvat, Nataša Mihelič, Rudi Miložič, Damjan Zih, Zorica Fingušt Fatur, Damjana Golavšek, Monika in Alenka Heričko, Modrijani, Malibu, Prifarski muzikanti, Štajerskih 7, Frajkinclari, Zreška pomlad, Halgato band, Langa, Čudežna polja, Vesele štajerke, Pajdaši, Rdeči dečki, Dori, Cmok, Crescendo, Folkrola, Završki fantje …

Prireditev je povezoval Jure Ivanušič, ki je prvič na odru festivala stal že leta 2001. Posebej za ta večer ponovno obudil lik Šašleka, ki je že pred dvanajstimi leti prepričal gledalce in poslušalce festivala.

Minilo je že 50 let

Letos pa mineva točno 50 let od izvedbe glasbenega festivala Katedra, ki se je kasneje preimenoval v festival Vesela jesen, zadnji dve desetletji pa ga imenujemo Festival narečnih popevk. Gre za najstarejši glasbeni festival v Sloveniji, ki je okrogli jubilej praznoval z gala showom, v katerem je nastopilo več kot 150 glasbenikov, ki so bili na narečnem festivalu najuspešnejši. Ker so organizatorji želeli na prireditvi izvesti čim več najpopularnejših oz. z zlatimi klopotci nagrajenih skladb z vseh dosedanjih festivalov (okoli 70 popevk) so program sestavljali venčki, v katerih so bili po približno minuto in pol dolgi deli popevk.