Zabava

Mario nam je predstavil svojo novo ljubezen

Tomaž Mihelič / Lady
27. 9. 2012, 14.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mario Galunič nas je povabil v prečudovito vrtnarijo Reš v Mošnje pri Podvinu, ujeto med Kamniške in Julijske Alpe in nam tam predstavil svojo ljubezen.

V idiličnem okolju tisočerih rož, začimb, vrtnin in drugega zelenja smo lovili še zadnje poletne žarke pred začetkom nove sezone sobotne oddaje Moja Slovenija. Sonce je prav toplo sijalo in človek bi na vrtnariji ostal za vedno, a žal smo imeli na voljo le nekaj ur, da smo se naužili opojnih lepot matere narave. Na parkirišču nas je pozdravila gostiteljica Ruth Podgornik Reš, izjemna ženska, ki je Mariu predstavila njegovo 'novo ljubezen' – vrtnarjenje.

Vrt za dušo

Ljubezen do rastlin je verjetno povezana tudi z leti, razmišlja Mario. »Človeku pri dvajsetih narava in vrt ne pomenita kaj dosti, pozneje pa spoznaš, da je bližina narave pravi smisel, ko spremljaš, kako ti nekaj zraste in zacveti. Čeprav je le nepomembna roža, je občutek, da si jo sam vzgojil, izjemen. Čakaš na vsak letni čas, ko se zgodi kaj novega. Namesto da bi šel v kakšno kavarnico ob Ljubljanici zapravljat denar, se z večjim veseljem odpravim v počitniško hiško. Vsak drug konec tedna snemamo oddaje Moja Slovenija, vmes pa si lahko odpočijem in naberem energijo tudi med rastlinami. Prijateljev in družinskih članov ne gostim več v ljubljanskem stanovanju, ampak jih povabim v naravo, kjer se imamo odlično,« razkrije in priznava, da ga zdaj že drugi sprašujejo za vrtnarske nasvete in z veseljem jih deli med ljudi.

Moja Slovenija

29. septembra se začenja nova sezona priljubljene sobotne oddaje Moja Slovenija, ki prinaša nove goste, malce drugačne igre in predvsem ogromno dobre volje. Spremljali jo boste lahko vse do konca leta in uživali v nepozabni zabavi. 

Kaj zabavnega se še dogaja v idiličnem okolju tisočerih rož in kaj Mariu počasi že para živce, si lahko preberete v aktualni številki revije Lady!##IMAGE-15013##