Okrevanje

Princesa Kate se letos verjetno ne bo pojavila v javnosti

R.T.
25. 5. 2024, 12.48
Posodobljeno: 25. 5. 2024, 12.52
Deli članek:

Če se je pred dnevi nakazovalo, da bi lahko britanska princesa Kate kmalu poprijela za delo, pa se zdaj zdi, da se letos ne bo pojavila v javnosti.

Profimedia
Kate potrebuje še čas.

Zgolj objava poročila delovne skupine, ki se ukvarja s podporo otrokom, je sprožila ugibanja, da bi se lahko 42-letna Kate spet posvetila kraljevskim doložnostim. Pred dobrim letom je namreč skupaj z možem Williamom ustanovila posebno delovno skupino za pomoč otrokom v njihovih najzgodnejših letih. Toda okrevanje po operaciji trebušne votline in preventivni kemoterapiji zaradi rake zahteva svoj čas. Vir blizu britanske kraljeve družine je za Daily Beast povedal, da je njen urnik do konca leta prazen.

Kate naj bi sicer dobro okrevala, toda izogibati se mora vsakršnim naporom, ki lahko privedejo do stresa. Ko bodo otroci zaključili s šolskim letom, se bo družina umaknil na posest v Sandrighamu na vzhodni obali Anglije. Tam naj bi preživeli večino poletja.

Princeso Kate so januarja hospitalizirali zaradi abdominalne operacije, po kateri je v bolnišnici preživela 14 dni. Marca je Kate sporočila, da je v zgodnji fazi zdravljenja po tem, ko so ji odkrili raka.