Kdo bo slavil?

Na vrhu evrovizijskih stavnic Hrvaška, vendar ji za vrat diha Italija

D.K.
27. 3. 2024, 10.01
Posodobljeno: 27. 3. 2024, 11.04
Deli članek:

Navdušenje nad Baby Lasagno in njegovo pesmijo 'Rim Tim Tagi Dim' počasi pojenja. Hrvaški predstavnik je sicer še na vrhu na evrovizijskih stavnicah, vendar mu podpora pada.

Posnetek zaslona - HRT
Baby Lasagna

Baby Lasagna je na samem vrhu na stavnicah že skoraj mesec dni, a kot trenutno kaže, obstaja možnost, da bo naslov kmalu prevzela predstavnica Italije Angelina Mango s skladbo La Noia (Dolgčas). Trenutno je na drugem mestu s 14 odstotki možnosti za zmago, medtem ko je Lasagna še vedno prvi z 18 odstotki možnosti, a je njegova kvota rdeča, Italijankina pa zelena, kar pomeni, da bi lahko kmalu prevzela vodstvo na stavnicah.

22-letna Kalabrijka Angelina Mango, hči pevcev Manga in Laure Valente, je prva ženska, ki je zmagala na Sanremu po desetih letih, in prva italijanska predstavnica na pesmi Evrovizije v zadnjih osmih letih.

Profimedia
Angelina Mango

Pri tem naj še omenimo, da bo Slovenijo na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije pevka Raiven zastopala s pesmijo Veronika. Glasbenica s pravim imenom Sara Briški Cirman je za skladbo spisala besedilo in glasbo, navdih zanjo pa je črpala pri Veroniki Deseniški. Na letošnjem evrovizijskem odru bo nastopila v drugem delu prvega polfinalnega večera, in sicer pod zaporedno številko 9. Prvi predizbor bo na sporedu 7. maja. Na stavnicah pa jo trenutno uvrščajo na 22. mesto. 

Finale tekmovanja za pesem Evrovizije bo 11. maja na Švedskem.