Osebna odločitev

Ste opazili, da princ William ne nosi poročnega prstana?

S.Č.
21. 3. 2024, 08.35
Posodobljeno: 21. 3. 2024, 08.36
Deli članek:

Razlog je precej preprost in tukaj so podrobnosti.

Profimedia
Gre za preprost razlog.

Pozorni oboževalci britanske kraljeve družine so opazili, da princ William ne nosi poročnega prstana. To je sprožilo številne špekulacije in domneve, predvsem na račun stanja njegovega zakona s Kate Middleton, vojvodinjo Cambriško. Vendar je razlog za to odločitev precej preprost in nima nobene zveze z njunim odnosom.

Ta odločitev je v skladu z dolgoletno tradicijo

Že pred kraljevo poroko leta 2011 je bilo napovedano, da princ William ne namerava nositi poročnega prstana. To ni posledica nobenega skrivnostnega ali negativnega razloga, ampak preprosto zaradi njegove osebne preference. "Ni ljubitelj nakita in ga nikoli ni nosil. Sam se je odločil, da ne bo nosil niti poročnega prstana in to je njegova osebna izbira," je pojasnil vir blizu kraljeve palače. Ta odločitev je v skladu z dolgoletno tradicijo nekaterih moških članov kraljeve družine, ki prav tako niso nosili poročnih prstanov, kot sta bila na primer pokojni princ Philip in princ Harry, ki pa se je kasneje odločil nositi prstan po poroki z Meghan Markle.

Za moške nikoli ni bilo tradicionalno

Nošenje poročnih prstanov je zelo osebna odločitev in se razlikuje od osebe do osebe. Čeprav je za kraljeve dame običajno, da po poroki nosijo tako zaročni kot poročni prstan, to ne velja nujno za moške člane družine. Kot je poudarila kraljeva strokovnjakinja Eloise Parker, "Za kraljeve moške nikoli ni bilo tradicionalno, da bi nosili prstan." Kljub temu princ Harry, za razliko od Williama, nosi platinasti poročni prstan.