Ni osamljen primer

Rebeki Dremelj znova prekipelo

S.Č.
19. 2. 2024, 12.38
Posodobljeno: 19. 2. 2024, 12.38
Deli članek:

To ni prvič, da se ji je to zgodilo, vendar skuša preprečiti, da bi se to ponovilo, saj je bila situacija za Rebeko zelo neprijetna.

Profimedia
Rebeka Dremelj ponovno opozarja na lažne profile.

Bivša misica, pevka in uspešna poslovna ženska Rebeka Dremelj se je znova znašla v neugodnem položaju, ki je prizadel že nekatere druge znane Slovence. Jasno je, da nihče ni varen pred nepridipravi, vključno s spletnimi, a ko gre za znano ime, je za javno izpostavljene osebe to še posebej problematično.

Rebeka se je znašla v situaciji, ko je morala zopet opozoriti svoje sledilce na napačen profil, ki se je izdajal kot njen. "Res ne vem, kako naj vas še obvestim, a vsak dan se moram o tem pogovarjati. Ne pošiljam prošenj za prijateljstvo kot Rebeka Dremelj, ne ponujam nagrad v višini 500 evrov in ne zahtevam nobenih bančnih podatkov. Vse te lažne identitete niso moje delo, ampak se dogajajo ne le meni, temveč tudi drugim," je sporočila v posnetku, ki ga je delila na svojem Facebook profilu.

Pogoste so lažne nagradne igre

Njeno opozorilo je bilo zagotovo dobrodošlo med njenimi sledilci, saj se pogosto zgodi, da sprejmemo prošnje za prijateljstvo od neznanih oseb. Rebeka je želela poudariti, da sama ne pošilja prošenj za prijateljstvo in da je to pomembno upoštevati. Pogosto goljufi pod lažnimi profili ponujajo sodelovanje v različnih nagradnih igrah, kjer je potrebno vpisati osebne podatke, ali pa poskušajo prodati različne izdelke. Eden od primerov zlorabe je bil tudi profil Ane Marie Mitić, ki je jasno sporočila, da ne prodaja preparatov za hujšanje in da gre za prevare.

Rebeka je v posnetku poudarila, da ne more storiti več kot opozoriti na te prevare, ter pozvala svoje sledilce, naj ne nasedajo lažnim profilom. Pri tem lahko največ storimo tudi sami, tako da smo previdni in preverimo, od kod prihajajo prošnje za prijateljstvo, vabila za sodelovanje v nagradnih igrah in podobno.