uspeh na slovenski sceni

Žiga Kukovič iskreno o dvomih filma Gepack

S.Č.
19. 2. 2024, 09.17
Posodobljeno: 19. 2. 2024, 10.17
Deli članek:

Ekipa, ki stoji za filmom Gepack, je nedavno dosegla velikanski dosežek na domači filmski sceni. Prejeli so prvo zlato rolo za svoj prvenec, a pot do tega trenutka je bila polna negotovosti in dvomov, saj so ustvarjalci ves čas dvomili ali bodo uspeli dokončati projekt.

Facebook
Tega uspeha nikoli niso pričakovali.

Podelitev zlate role v ljubljanskem kinu Cineplexx Ljubljana Rudnik je bila pomembna priložnost za slavje slovenske filmske industrije. Režiser Žiga Kukovič je ob prejemu zlate role izrazil svojo hvaležnost in poudaril, kako težko je bilo včasih vztrajati pri projektu, ki se je zdel nenehno negotov. "Nikoli nismo vedeli, ali bomo sploh dokončali film, kaj šele, če ga bo kdo videl. Skočili smo v neznano, a smo se hkrati resnično zabavali ob ustvarjanju," je povedal Kukovič.

Predsednik Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, Klemen Dvornik, je poudaril izjemno igro v filmu ter opozoril na bogastvo mladih talentov, ki so sodelovali pri njegovi ustvaritvi. "Igra je bila res izjemna. Videti je bilo veliko novih obrazov in talentov," je dejal Dvornik, in izpostavil pomembnost podpore in spodbude mladim ustvarjalcem v filmski industriji.

Film je lahko navdih vsem mladim ustvarjalcem

Film Gepack, ki združuje elemente komedije, kriminalke in romance, sledi zgodbi štirih prijateljev, ki se na poti na morje znajdejo v vrsti nepričakovanih dogodkov in preizkušenj. Projekt je bil izveden brez obsežnega proračuna in je bil rezultat predanega dela mlade, a zagnane ekipe. Matjaž Javšnik, ki je sodeloval pri filmu kot igralec, koproducent in mentor mladi ekipi, je izpostavil pomen projekta za razvoj mladih filmskih ustvarjalcev ter poudaril, kako je režiser Žiga Kukovič postal iz neizkušenega začetnika uveljavljen umetnik.

Uspeh filma Gepack predstavlja navdih za vse mlade ustvarjalce, ki sanjajo o svojem mestu v filmski industriji, hkrati pa dokazuje, da s strastjo, predanostjo in ustvarjalnostjo ni ovir, ki bi preprečile doseganje vrhunskih dosežkov v svetu filma.