Zaradi princesinega okrevanja

Zdaj je uradno: Prekinja se pomembna tradicija princa Williama in Kate

D.K.
17. 2. 2024, 16.39
Posodobljeno: 17. 2. 2024, 16.44
Deli članek:

Medtem ko Kate Middleton okreva po operaciji, princ William usklajuje družinske in kraljeve obveznosti in se je odločil, da ne bo zamudil njunega najljubšega dogodka, podelitve filmskih in televizijskih nagrad Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost, katere predsednik je od leta 2010.

Profimedia
Princ William in Kate Middleton

V nedeljo, 18. februarja, bo v Londonu 77. britanska akademija filmske in televizijske umetnosti, bolj znana kot BAFTA, na slovesnosti pa bo tokrat manjkala valižanska princesa. Bo pa zato tam njen mož princ William, so potrdili v kraljevi palači. "Princ William se bo udeležil podelitve filmskih nagrad EE BAFTA v Royal Festival Hall v nedeljo, 18. februarja. Princ, predsednik Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost (BAFTA), si bo ogledal podelitev nagrad, preden se bo srečal z zmagovalci kategorij in nominiranci za vzhajajoče zvezde EE."

Kate in William sicer tega glamuroznega dogodka v zadnjih letih nista zamudila, tokrat pa bo drugače. Kate bo namreč letos zaradi operacije trebuha in okrevanja izpustila marsikaj, saj se bo, kot je bilo napovedano, k svojim poslovnim in javnim dolžnostim vrnila šele po veliki noči.

Princ William je predsednik Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost od leta 2010, njegov prihod z ženo pa je bil vedno vrhunec slavnostnega večera. O kreacijah, ki jih je Kate nosila ob tistih priložnostih, se je govorilo cele dneve. Oblikovalci, katerih večerne obleke je nosila, so kar pokali od ponosa, ker je njena prirojena eleganca postala modni znak BAFTA, zato njeno odsotnost razumejo kot nekakšen odmik od tradicije.

Profimedia
Princ William in Kate Middleton

Pri tem naj še omenimo, da Britansko akademijo za filmsko in televizijsko umetnost že od ustanovitve podpira kraljeva družina, tako je bil Williamov pokojni dedek, princ Filip, prvi predsednik akademije.

Ta teden je William izpustil svoje dolžnosti in bil s svojo okrevajočo princeso v njunem domu v Windsorju. Zato pa je bila nekoliko bolj aktivna njegova mačeha, kraljica Camilla, ki prav tako krmari med službenimi obveznostmi in zdravstvenimi težavami kralja Charlesa. In javnost je vse bolj zaskrbljena, William in Camilla sicer vse počneta z nasmehom, še vedno ni znano, za čim točno trpita Kate in Charles. Palača je razkrila le, da ima ona težave s trebuhom, on pa raka.