oboževalci navdušeni

Beyoncé svoj novi album zapeljala v slog kantrija

S.Č.
19. 2. 2024, 10.56
Posodobljeno: 20. 2. 2024, 11.45
Deli članek:

Medtem ko je ameriška javnost z očmi zrla v Super Bowl in se vznemirjala zaradi Taylor Swift, je Beyoncé svoje oboževalce presenetila z izdajo dveh novih skladb, ki napovedujeta njen prihajajoči album. Vendar je šokirala glasbeni svet z izbiro žanra - skladbi sta namreč v kantri slogu.

Profimedia
Beyonce navdušuje v kantri slogu

Večina oboževalcev te dni spremlja zanimiv razvoj dogodkov v glasbenem svetu, ki ga je povzročila nedavna poteza Beyoncé. Njeno presenečenje oboževalcev z izdajo dveh kantri skladb kot napoved za njen prihajajoči album "Renaissance Act II" je vzbudilo veliko pozornosti in razprav.

Če običajno slovi po svojem močnem R&B in pop zvoku, je Beyoncé tokrat presenetila z izbiro kantri glasbe. S skladbama "Texas Hold 'Em" in "16 Carriages" je postavila novo plat svoje umetnosti in odprla vrata kantri glasbi v popolnoma svoji izvedbi. To je odmevalo tudi med glasbenimi kritiki, ki so poudarili njen vpliv in možnost spreminjanja percepcije tega glasbenega žanra.

Britanska kantri pevka Kezia Gill je za BBC povedala: "Kantri glasbeni slog je pogosto povezan s stereotipom plesa v vrsti in kavbojev, vendar pa lahko ikona kot je Beyoncé to percepcijo spremeni." Dodala je, da Beyoncé z novim albumom odpira vrata kantriju v popularne vode.

Napoved albuma povzročil veliko vznemirjenja

Pomembno je opaziti, da Beyoncé ni tujka kantri glasbi. S pesmijo "Daddy Lessons", ki jo je izdala že leta 2016, je pokazala svojo naklonjenost temu žanru in svoje globoko korenine v teksaški Houston. Poleg tega je že prej eksperimentirala z različnimi glasbenimi žanri, kar kaže na njeno ustvarjalno raznolikost in širino glasbenega obzorja.

Napoved izida novega albuma 29. marca je že povzročila veliko vznemirjenja med oboževalci in glasbeno skupnostjo. S tem Beyoncé še enkrat dokazuje svojo ustvarjalno in umetniško raznolikost, ki jo je postavila med najvplivnejše umetnike današnjega časa.