podrobnosti ne razkrivajo

Kralj Karel se opravičuje za izostanke na dogodkih

S.Č.
6. 2. 2024, 08.28
Posodobljeno: 6. 2. 2024, 09.15
Deli članek:

Iz Buckinghamske palača so včeraj sporočili, da je kraj Karel zbolel za rakom.

Profimedia
Odločil se je deliti diagnozo.

Novica je sledila po tem, ko se je kralj Karel III.v bolnišnici zdravil zaradi benignega povečanja prostate, med katerim so zdravniki odkrili, da ne gre le za povečanje. Nadaljnji diagnostični testi so potrdili diagnozo raka.

Čeprav palača ni razkrila podrobnosti o vrsti raka, so poudarili, da ne gre za raka na prostati. Kralj Karel je takoj začel z rednim zdravljenjem , pri čemer so mu zdravniki priporočili, naj odloži javne dolžnosti v tem obdobju. Kljub temu namerava kralj še naprej opravljati državne posle in uradno dokumentacijo, kot običajno.

Odločil se je deliti diagnozo

V izjavi je palača izrazila hvaležnost kralju Karlu za hitro posredovanje njegove zdravniške ekipe, ki je omogočilo zgodnje odkrivanje in začetek zdravljenja. Kralj se je odločil deliti svojo diagnozo, da bi preprečil špekulacije. Čeprav dodatne podrobnosti niso bile razkrite, je poudarjeno, da je kralj pod strokovno oskrbo in se pozitivno odziva na zdravljenje. Kljub temu, da ni razkril svoje diagnoze v popolnosti, je Kralj Karel že obvestil svojega sina, princa Harryja, o svojem zdravstvenem stanju, medtem ko je princ William v rednih stikih s svojim očetom.

Novice v javnost pricurljale 17.januarja, opravičuje se za manjkajoče dogodke

Po vsej državi so se razširile dobre želje za Karlovo hitro okrevanje, vključno s poslanimi sporočili političnih voditeljev. Novice o kraljevih zdravstvenih težavah so prvič prišle v javnost 17. januarja.