Redka bolezen

Dokumentarec o boju Celine Dion z boleznijo

A.S./STA
2. 2. 2024, 15.21
Posodobljeno: 2. 2. 2024, 15.32
Deli članek:

O življenju kanadske glasbenice Celine Dion (55) in njenem boju z redko nevrološko boleznijo so posneli dokumentarni film. Svetovne pravice za film z naslovom I Am: Celine Dion režiserke Irene Taylor je pridobil Amazon MGM Studios. Film bo na voljo pri ponudniku pretočnega predvajanja Prime Video.

Profimedia
Celine Dion je že oktobra 2021 zaradi mišičnih krčev odpovedala nekaj nastopov.

"Zadnjih nekaj let je bilo zame velik izziv, pot od odkrivanja moje bolezni do učenja, kako živeti z njo in jo obvladovati, a ne dovoliti, da me definira," je na spletni strani ob napovedi dokumentarca zapisala Celine Dion.

"Ko nadaljujem pot k ponovnemu začetku svoje umetniške kariere, sem spoznala, kako zelo mi je manjkalo oz. kako zelo sem pogrešala, da lahko vidim svoje oboževalce. Med to odsotnostjo sem se odločila, da želim dokumentirati to obdobje življenja, da bi poskušala povečati ozaveščenost o tej malo znani bolezni in pomagala drugim, ki imajo to diagnozo," je še zapisala.

Kdaj naj bi bil film na ogled, še ni znano.

Dion je že pred časom sporočila, da so ji diagnosticirali redko nevrološko bolezen, imenovano sindrom otrdelega telesa, zaradi česar jo pestijo mišični krči, občasno pa ima tudi težave s hojo in petjem. Zaradi bolezni je pevka slavne pesmi My Heart Will Go On za lani in letos odpovedala vse koncerte v Evropi v okviru svoje Courage World Tour.

Z več kot 250 milijoni prodanimi albumi po vsem svetu je Dion ena najuspešnejših glasbenic svoje generacije.