Novi voditelj na Aktualu

Matic Herceg: Za kazen, ker sem zmagal, bom skočil v Ljubljanico!

A.S.
12. 1. 2024, 13.32
Posodobljeno: 12. 1. 2024, 13.35
Deli članek:

Matic se je neverjetno hitro vživel v vlogo voditelja na Aktualu, saj ima za sabo že kar nekaj izkušenj pri delu v medijih.

Luka Švigelj
Matic Herceg je najbolj seksi Slovenec in voditelj na Aktualu.

Njegovi sodelavci na radiu Antena so mu z glasovanjem pomagali, da je postal najbolj seksi znani Slovenec leta 2023, a za njihovo podporo se je moral odkupiti s skokom v mrzlo Ljubljanico. Drugače pa je zaprisežen gasilec, prostovoljec, ki preživi v gasilskem domu kar nekaj ur na dan. Matic je vedno nasmejan in dobre volje in Aktualovci, tako sodelavci kot poslušalci in gledalci, ga imajo radi.

Matic, kako ste pogledali, ko ste izvedeli, da ste najbolj seksi znani Slovenec leta 2023?

Iskreno, sem se iz srca nasmejal. Nisem niti pričakoval, da bom del te »smetane«, ki je bila v izboru. Kaj šele, da bom prišel do superfinala z Žanom Serčičem. Ko sem odprl družbena omrežja in videl, da so vplivnice začele deliti, mi je bila stvar jasna. 

Kaj vam ta naziv pomeni?

Od začetka sem se tega tekmovanja lotil z veliko zabave in smeha. Smešno mi je, ker zase pravim, da sem preprost fant z vasi in mi taki nazivi ne pomenijo prav veliko. Bistveno rajši vidim, da me ljudje pokličejo gasilec Matic, kot pa seksi moški. (smeh)

No, pa vseeno, nosite ta laskavi naziv vsaj z malo veselja, ponosa?

S ponosom! Ogromno truda, treningov, znoja je bilo prelitega zato, da mi je uspelo! Več od tega pa ni! (smeh) Nisem pričakoval, ampak ... kar je bilo izglasovano, je bilo. (smeh) Zdaj bom za kazen, ker sem zmagal, skočil v mrzlo Ljubljanico. Datum skoka je že znan. Skočil bom v torek, 16.1.2024. To so ušpičili sodelavci iz Antene, ker so oni tisti, ki so mi "zrihtali" ta naziv. Oni so tisti, ki so o tem govorili v eter. Oni so tisti, ki so si izmislili kazen in mislim, da je ravno ta kazen bila tista ključna, da sem na koncu zmagal. Tako da ... se vsem, ki niste glasovali zame iskreno zahvaljujem. (smeh) Vsi ostali pa me boste prav kmalu lahko videli v Ljubljanici! 

Luka Švigelj
"Bistveno rajši vidim, da me ljudje pokličejo gasilec Matic, kot pa seksi moški!"

Vas prijatelji zafrkavajo ali vam priznavajo, da si zaslužite ta naziv?

Pravi prijatelji tega naziva sploh ne omenjajo. 

Kako ste reagirali, ko ste dobili vabilo z Aktuala?

Biti del tako velike zgodbe kot je Aktual, je seveda posebna čast in hkrati odgovornost. Na list papirja sem si napisal pluse in minuse. Nisem dolgo razmišljal. Rad imam nove izzive! 

Zakaj ste se odločili, da vabilo sprejmete, in kako je bilo »prvič« z Martino?

Rekel bi, da je to korak naprej v moji karieri. Radio je moja prva ljubezen, televizija pa večna želja. Zdaj bom lahko združil oboje. Aktual pa ... to glasbo poznamo vsi! Vsi, ki smo hodili na Hrvaško na morje. Vsi, ki radi hodimo po zabavah. To je glasba, ki jo imamo v krvi. Martina je super punca! Veliko lažje nama je bilo prvič v etru, ker se poznava od prej. Že nekaj časa nazaj, ko smo se družili za njen rojstni dan, je rekla:  »Midva bi morala biti sovoditelja.« In nekaj let kasneje nama je to tudi uspelo. Lepo je in še lepše bo! Je super mentorica. Združila bova mojo radijsko in njeno televizijsko znanje. Vesel sem, da je prav Martina tista, s katero sem prvič ... bil slišan v etru radia Aktual. 

Kakšna je razlika med delom na radiu – še vedno vodite program na radiu Antena – in med delom v televizijskem studiu Aktuala?

Na Anteni me nihče ne vidi in sem lahko v trenirki. Razlika je predvsem v uri. Da lahko rečem dobro jutro Aktualovci in Aktualovke, moram vstati ob 4:30. Združiti dva medija ni mačji kašelj. Ampak všeč mi je, da zdaj, kar smo prej lahko le slišali, sedaj lahko tudi vidimo. Razlika je tudi v tem, da sem na Anteni sam v studiu, tukaj pa nas je več. Delo v paru ali timu mi ne predstavlja težav.

Darja Štravs Tisu
Matic Herceg

Kako se boste spoprijeli s »slavo« oziroma prepoznavnostjo, ki jo prinaša televizijski medij? 

Ostal bom tak, kot sem. Preprost fant, ki je odraščal v Zbiljah. To je del našega posla. Mislim, da prav velike spremembe ne bo, saj sem v medijih že šesto leto.

Kaj še počnete, poleg dela v medijih? 

Vsak dan se vprašam, zakaj ima dan samo 24 ur. Veliko vlogo v mojem življenju predstavljajo gasilci. Poleg operativnih obveznosti, sem mentor puncam, starim od 10 do16 let. Z njimi hodimo na najrazličnejša tekmovanja, med drugim smo postali tudi gasilski olimpijski prvaki. Skoraj vsak dan grem v gasilski dom, skoraj vsak dan treniramo. Mi je to breme? Ne, daleč od tega! Tam odmislim vse ostalo. Tam se mi napolni duša. Na teden vložim v to vsaj 8 prostovoljnih ur. Za vikende pa delam kot povezovalec, animator, zabavljač na  porokah. Na leto skupaj z DJ-jem DarMar-om naredimo preko 30 porok. Kar mi ostane časa, pa ga z veseljem preživim z najbližjimi.

Kaj berete, kaj pogledate na televiziji? 

Zadnje čase bolj malo, ker mi čas tega ne dopušča. Če pa imam čas, pa z veseljem preberem ali pogledam kakšno kriminalko. 

Predstavljamo si, da imate zdaj, ko ste najbolj seksi Slovenec, več dela z dekleti, kakšne ponudbe, ali pač ne? Kako se jih torej otepate? 

S tem nimam težav, imam delo z eno in to mi je dovolj. (smeh) Že nekaj let sem v razmerju, tako da me ostala dekleta ne zanimajo.