Sandra Perković

Foto: Olimpijska prvakinja razkrila podrobnosti silvestrske poroke: "Prvi ples je bil čaroben"

D.K.
4. 1. 2024, 09.39
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 09.52
Deli članek:

Najboljša hrvaška atletinja se je na silvestrovo poročila s svojim dolgoletnim trenerjem in življenjskim partnerjem, zdaj pa je razkrila vse o njuni sanjski poroki.

Facebook Sandra Perković
Sandra Perković in Edis Elkasević

Hrvaška atletinja, ki je na poletnih olimpijskih igrah v letih 2012 in 2016 obakrat osvojila naslov olimpijske prvakinje v metu diska, je na zadnji dan leta 2023 dahnila usodni da.

Sandra Perković se je poročila v Esplanadi in vrgla šopek, še vedno ga iščejo nekje za Lisinskim - je šala zakrožila po družbenih omrežjih po objavi, da se je najboljša hrvaška športnica poročila s svojim dolgoletnim trenerjem in ljubezenskim partnerjem Edisom Elkasevićem.

Državna prvakinja v metu diska je del poročnega fotografiranja opravila na najatraktivnejših lokacijah v Zagrebu, pripravljala se je v enem najlepših hotelov v mestu, slavje za približno tristo gostov pa je bilo organizirano v Laubi. In na silvestrovo je 33-letna športnica res zmagoslavno vstopila v leto 2024. Ekskluzivne fotografije, pa tudi vse podrobnosti z zabave je delila z revijo Gloria. Razkrila je, zakaj je ravno na silvestrovo izrekla usodni "da" 40-letnemu Edisu Elkaseviću.

Kot je povedala, sta se zaročila 31. decembra 2022 v Londonu, in ko so se čustva polegla, sva se takoj odločila, da bo najina poroka 31. decembra 2023. "Ta datum je padel na nedeljo, v ponedeljek pa sva postala mož in žena. Znano je, da se življenjske odločitve začnejo ali v ponedeljek ali 1. januarja, midva pa sva imela oboje, zato sva se odločila, da na ta dan obrneva novo stran v življenju. Najino dolgoletno zvezo in ljubezen sva okronala s poroko, in v novo leto vstopila s svojimi najdražjimi," je v intervjuju razkrila nevesta.

Kot je povedala, stresa ni bilo, saj sta s samo z organizacijo poroke začela pravočasno. "Imela sva jasne želje in izbrala najboljše ljudi na posameznih področjih, ki so nama pomagali organizirati in uresničiti vse zahteve, da sva imela popoln dan, da je bilo na koncu vse točno tako, kot mora biti."

Omenila je, da sta sodelovala z Markom Pollakom in njegovo ekipo iz Pollak Flowers & Weddings, pri ustvarjanju pa so jima pomagali kreativci iz Altere in Ivas Grupe. popolno vzdušje. Za bogat jedilnik so poskrbeli kuharski mojstri Gastro Globusa, odvečne kalorije pa so porabili na plesišču.

"Prvi ples je bil čaroben. Pesem "Perfect" Eda Sheerana do besede opisuje najin odnos in medsebojno ljubezen. Z mentorjem iz šova "Zvezde plešejo" Markom Mrkićem sva koreografijo vadila skoraj dva meseca, ko sva vse skupaj sestavila, sva se odločila, da zamenjava ples. To je bila avantura tako za naju kot za Marka, a nama je uspelo čudovito," je povedala športnica, vesela, da je preostanek večera minil v odličnem razpoloženju.

Približno tristo gostov je do jutra zabavala skupina Best in DJ Urbani Evenat. Slišati je bilo vse, od tujih do domačih uspešnic, za najrazličnejše okuse pa se je vrtela tudi narodnozabavna glasba. Kot pravi, je bila poroka uglajena in spodobna, hkrati pa se je veliko plesalo in je bilo veselo. Pravljični sta bili tudi njeni dve poročni kreaciji, ki ju je oblikovala Matija Vuica, kateri je nedavno umrl življenjski partner Jurica Popović.

"Vedno sem sanjala, da bi nosila obleko Matije Vuice. Ko sem pred tremi leti zagledala njeno kreacijo mi je zastal dih. Takoj sem vedela, da je ona tista, ki lahko moje misli in želje spremeni v dejanja. Pogosto sva se srečali, imela je veliko dela, z veliko sreče in smeha sta nastali čudoviti kreaciji, na koncu so tekle tudi solz. Obe obleki je izdelala do potankosti. Čeprav sem imela vizijo in vedel, kakšno obleko želim, sem ob pogledu na poročno obleko ostala brez besed. Bila je popolna, vse kar sem si zamislila in upala, še bolje," je dejala Sandra Perković.

"Pot je bila težka, A vedite, da so se stkale ljubezen, spoštovanje in na koncu največja možna bolečina v življenju v mojo poročno obleko. Še enkrat moje globoko sožalje ob odhodu Jurice Popovića," je z žalostjo dodala Sandra.

Pri tem naj še omenimo, da je njen izbranec prav tako nosil dve kreaciji, za njegove obleke je bil zadolžen Damir Matešković, lastnik znamke Fidelio Tailored Clothing.