Umrl zaradi predoziranja

Znan vzrok smrti preminulega 'prijatelja' Matthewa Perryja

S.Č.
18. 12. 2023, 11.32
Posodobljeno: 18. 12. 2023, 11.32
Deli članek:

Mrliški oglednik je naštel tudi več prispevajočih dejavnikov, ki pa niso neposredno povzročili smrti.

Profimedia
Mrliški oglednik je naštel tudi več prispevajočih dejavnikov, ki pa niso neposredno povzročili smrti.

Matthew Perry, ki je zaslovel kot Chandler Bing v seriji Prijatelji, je 28. oktobra v starosti 54 let umrl zaradi predoziranja s ketaminom. Vzrok smrti je pokazalo obdukcijsko poročilo, ki ga je objavil mrliški oglednik okrožja Los Angelesa.

Našli so ga neodzivnega v njegovem domu

V poročilu piše, da je obdukcija pokazala še utopitev, koronarno arterijsko bolezen in buprenorfin kot prispevajoče dejavnike, vendar ti niso bili povezani z vzrokom smrti.

Igralca so 28. oktobra naši neodzivnega na njegovem domu in ga že na samem kraju razglasili za mrtvega. Mrliški oglednik je obdukcijo opravil že naslednji dan, a so rezultate objavili šele zdaj.

Poleg uporabe v medicini, je ketamin tudi rekreativna droga

Ketamin je danes najbolj uporabljen anestetik v veterini in spada med osnovna zdravila Svetovne zdravstvene organizacije, so zapisali na spletni strani organizacije DrogArt.

"Občasno je uporabljen tudi v medicini kot sredstvo za splošno anestezijo(narkozo), poleg tega se ga raziskuje kot potencialno zdravilo za depresijo, samomorilnost, post-travmatsko stresno, bipolarno in obsesivno-kompulzivno motnjo," so pojasnili v organizaciji. V zapisu so dodali, da je ob pogosti uporabi v veterini in medicini ketamin razširjen tudi kot rekreativna droga, ki se na črnem trgu dobi v obliki belega prahu ali tekočine.