Brez dopusta

Klepač in Gustinčič poletje 'žrtvujeta' za poslušalce

R.T.
22. 7. 2023, 07.49
Posodobljeno: 22. 7. 2023, 07.54
Deli članek:

Voditelja na Radiu 1 Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič (KinG-a) sta verjetno ena izmed redkih Slovencev, ki poleti ne gresta na dopust.

Arhiv
Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič (KinG-a)

Pa ne zato, ker sta Primorca in tako ali tako živita na morju, ampak zato, ker delata in razveseljujeta Slovence na Radiu 1. Sploh avgusta, ko bosta skrbela za dobro poletno zabavo.

Gustinčič bo poslušalce zbujal vsak delavnik med 6. in 10. uro, Klepač pa bo poskrbel za osvežujočo pot domov od 14. do 18. ure.

»Krasno je delati poleti, osrečiva sodelavke in sodelavce, zato naju imajo tako radi (smeh). Tudi sicer se imava fino, še posebno julija, ko potujeva po Sloveniji in raziskujeva ter predstavljava njene turistične diamante. Dejstvo je, da ne delava edina poleti, ampak dela še sigurno 3/4 Slovenije z nama, poleg tega imava to srečo, da živiva ob morju in se lahko vmes osveživa. No, možganov v dveh urah ne moreš odklopiti od službe, ampak se mi zdi, da sva se na vse skupaj že malo navadila in je to nekako najin način preživljanja poletja. Pa tudi vsem, ki so na počitnicah, morava delat družbo. Mnogi nas poslušajo tudi na Hrvaškem in še v ogromno državah po svetu, kjer dopustujejo, s čimer se radi pohvalijo tudi z veliko sms-i, ki dnevno prihajajo na radio,« razloži Iztok in doda, da je radijsko delo izredno razgibano, vsak dan je drugačen in terja novo pripravo, kar mu daje energijo za delo.

Simpatična Primorca si dopust privoščita konec junija oziroma v začetku septembra.

»Če greva kam dlje, pa so še nastanitve in letalske karte takrat običajno cenejše. So tudi zelo dobre strani tega, da delava v špici poletja. Sicer pa sta tudi Egipt in Tunizija blizu in cenovno dokaj dostopna, če si hočeš privoščit toplo morje jeseni oziroma spomladi,« se strinjata v en glas.

In kaj bosta KinG-a pripravila poslušalcem avgusta? Obljubljata, da bo zadnji poletni mesec zelo pester, obeta se veliko dobre glasbe in zabave.

»Poslušalci in turisti bodo tudi letos sestavljali in sooblikovali lep del jutranjega programa, tako da jih že sedaj vabim k druženju in sodelovanju. Mislim, da bomo veliko peli in se nasploh zabavali. Klepač pa bo ostal v popoldanskem delu radijskega programa, v terminu za popolno sprostitev, ko so temperature najvišje in ko rabimo samo dobre poletne vibracije.«