Tudi brez gre

Zvezdniki, ki nimajo pametnih telefonov

R.T.
21. 5. 2023, 15.10
Posodobljeno: 21. 5. 2023, 15.20
Deli članek:

Te dni številni ne morejo brez teh pametnih naprav, očitno pa brez njih zmorejo nekateri največji svetovni zvezdniki.

Profimedia
Tom Cruise

Pametnega telefona si ne lastijo Elton John, Ed Sheeran, Tom Cruise, Sarah Jessica Parker in Damon Albarn, če jih naštejemo le nekaj.

Raziskave so namreč pokazale, da nas ukvarjanje s pametnimi telefoni stane zadovoljstva in telesne aktivnosti, odvisnost pa lahko prinese slab spanec, utrujenost in prekomerno ukvarjanje s samim sabo.

Profimedia
Ed Sheeran

Ed Sheeran je pametni telefon uporabljal do leta 2015, potem ko je spoznal, da mu ta prinaša stres. Leta 2021 si je omislil mobilni telefon, ki pa ni pametni in ki ima namesto naslona na dotik tipkovnico.

Profimedia
Elton John

Elton John uporablja tablico, ne pa tudi telefona. Te odkrito sovraži, saj zaradi njih v javnosti nima več nobene zasebnosti.

Damon Albarn je še en glasbenik, ki prisega na življenje brez pametnega telefona.

Da ga ne uporablja, je potrdil tudi režiser Christopher Nolan. Nima ga niti Justin Bieber, ki si je na ta način postavil meje, zato pa uporablja tablico.

Tom Cruise ne uporablja telefona, tablic, elektronske pošte, ročnih ur, nakita ali denarnic. Vse kar si želi, je biti s svojimi otroci in snemati filme, je nekoč razkril.

Profimedia
Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker se je raje kot za telefon odločila za elektronsko pošto. Od njega se je poslovil tudi Simon Cowell, igralec Michael Cera pa se jih kratko malo boji.