Malibu

Beyonce in Jay-Z za novo domovanje odštela kar 200 milijonov dolarjev!

M. T. V.
20. 5. 2023, 13.46
Posodobljeno: 20. 5. 2023, 13.54
Deli članek:

To je najdražji objekt, prodan v Kaliforniji in drugi najdražji v ZDA. In še to sta ga glasbenika dobila poceni – izklicna cena je bila skoraj 300 milijonov!

Profimedia
Za to vilo ob Pacifiku sta glasbenika odštela 200 milijonov dolarjev.

Eden najbolj vplivnih parov v glasbenem svetu, Beyonce in Jay-Z, imata nov dom. Kupila sta čudovito in orjaško vilo na Malibuju, z neverjetnim pogledom na Pacifik, zanjo pa sta odštela vrtoglavih 200 milijonov dolarjev! To je najdražje domovanje kadarkoli prodano v Kaliforniji, trdi portal TMZ, in drugi najdražji nepremičninski posel v ZDA (najvišjo ceno je doseglo stanovanje v New Yorku, ki ga je leta 2019 za 238 milijonov dolarjev kupil milijonar Ken Griffin). Glasbenika sta dvorec iz surovega betona, ki ga je zasnoval japonski arhitekt Tadao Ando, pravzaprav uspela dobiti po dobri ceni, saj je bila prvotna kar 295 milijonov dolarjev.

Profimedia
Beyonce in Jay-Z

Orjaška vila nenavadnega izgleda in v obliki črke L stoji na posestvu, ki meri več kot tri hektarje, seveda ima edinstven bazen in ogromno prostora tako znotraj kot zunaj. Znana je pod imenom Billionaires' Row (milijonarjeva ulica, lahko pa row pomeni tudi prepir, kar bi torej lahko imenovali tudi milijonarjev spor), njen prejšnji lastnik pa je bil zbiratelj umetnin William Bell, ki je leta 2003 posestvo kupil za 14,5 milijonov dolarjev in nato petnajst let gradil to neverjetno modernistično vilo.

Profimedia
Objekt iz betona je zasnoval japonski arhitekt Tadao Ando.

41-letna Beyonce in 53-letni Jay-Z, ki sta se poročila leta 2008 in imata 11-letno Blue in 5-letna dvojčka Rumi in Sira, veliko investirata v nepremičnine, do zdaj sta kupila luksuzne domovanja v New Yorku, New Orleansu, Hamptonu, Miamiju in Los Angelesu. Vse sta nato še dodatno preoblikovala in opremila po lastnih željah, na primer dodala glasbene studie in medijske sobe, neprebojna okna, zaščitne ograje … S tem sta svojim nepremičninam znatno dvignila cene, tako da lahko pričakujemo, da se bo podobno zgodilo tudi z betonsko vilo na Malibuju.