Evrovizijska evforija

Let 3 izdelujejo Zlati traktor, družijo se z našimi Joker Out

E. J.
4. 4. 2023, 15.15
Posodobljeno: 4. 4. 2023, 15.18
Deli članek:

Na evropski evrovizijski promociji so hrvaški predstavniki, skupina Let 3 izdali, kaj pripravljajo za nastop v Liverpoolu in se družili z našimi predstavniki, skupino Joker Out. BBC pa je pokazal, kako izgleda evrovizijsko prizorišče.

Promo/Wiwiblogs
Evrovizijski predstavniki so včeraj v Tel Avivu posadili vsak svoje drevo. Naši Joker Out so se fotografirali z hrvaškimi predstavniki Let 3.

Letošnji hrvaški evrovizijski predstavniki, reška skupina Let 3 je po uspešni evrovizijski ekspediciji, ki se je pričela v Varšavi, nadaljevala pa v Izraelu, pričeli evropsko evrovizijsko promocijo. Na obeh lokacijah so izkoristili priložnost ter se družili in fotografirali tudi s slovenskimi predstavniki, skupino Joker Out.

Navdušili so tudi Johnnyja Logana

Veliko število novih sledilcev skupine Let 3 je svoje idole pričakalo s ŠČ! kapami in nogavicami, tako v Izraelu, kot tudi na Poljskem. V Tel Avivu so Rečani nastopili pred 3000 glavo množico evrovizijskih oboževalcev, s čimer so uspešno pričeli prvi del evropske promocijske turneje. Ko so Let 3 odvrgli težke kostume in pokazali vrtnice v zadnjicah, je, podobno kot na Dori, prišel čas za absolutni vrhunec celotnega večera. Dogajanje je spremljal tudi portal Wiwiblogs, ki je na socialnih omrežjih odrskemu nastopu namenil nekaj objav, ob tem pa so zapisali: »Let 3 tore it up« (Let 3 so na odru navdušili, op.p.)

Da je ŠČ! evforija zajela ne le Poljsko, ampak tudi Izrael, je bilo jasno že kmalu po prihodu na prizorišče. Oboževalci so nosili prepoznavne ŠČ kape, sami sebe so že poimenovali 'ŠČ army', za vsako ceno se tudi želijo spoznati in se fotografirati s hrvaškimi predstavniki. Tudi znameniti Johnny Logan se nikakor ni mogel upreti Let 3 šarmu, Irski zmagovalec in evrovizijski sodnik je bil prav poseben gost večera, v kratkem srečanju s člani pa je pohvalil njihov izjemen odrski nastop.

Promo/Wiwiblogs
Evrovizijski predstavniki so imeli veliko tiskovno konferenco.
Včerajšnji dan se je sicer pričel s splošno tiskovno konferenc za vse prisotne evrovizijske predstavnike, ki je potekala na posebni lokaciji na prostem, ob koncu dogodka pa so posadili vsak svoje drevo, s svojo izjavo pa so prisotne navdušili prav Let 3. »Mi smo od nekdaj zagovarjali svobodo, ljubezen, boljše življenje. Mi ne delamo razlik med ljudmi. V našem svetu, v naših glavah, v našem vedenju in razmišljanju med ljudmi ne delam razlik. Ne delamo razlik med različnimi rasami, ne med različnimi seksualnimi usmeritvami ali verskimi usmeritvami. Mi vsi smo enaki, vsi smo ljudje. In to je naš cilj. Ubiti neumnost! Naš cilj je, da poskušamo narediti svet boljši za vse ljudi, ne le za nekatere, povsod in vedno,« je povedal Prle in bil deležen glasnega aplavza. 

Promo/Wiwiblogs
Let 3 so povedali, da izdelujejo Zlati traktor, ki je seveda električen, saj jih skrbi za naravo, predvsem pa želijo izkoreniniti človeško neumnost.
Rečani so še izdali, da za Evrovizijo izdelujejo Zlati traktor, ki je simbol transhumanizma. »Zakaj zlati? Zlati traktor za svoje delovanje potrebuje električno energijo, poganjajo pa ga obnovljivi viri energije. Ne želimo se več voziti na fosilna goriva, ker to uničuje naravo. Zlati traktor je simbol transhumanizma, čigar ideja je, da bi s pomočjo tehnologije izkoreninili sovraštvo ter revščino in lakoto na zemlji, prvenstveno pa, da se izkorenini človeška neumnost,« pa je povedal Mrle.

Promo/Wiwiblogs
Po uspešnem obisku Poljske in Izraela, ta vikend sledi še Madrid, kjer bo potekala uradna pred -evrovizijska zabava, kjer bo nastopilo kar 28 evrovizijskih predstavnikov.
Po uspešnem obisku Poljske in Izraela ta vikend sledi še Madrid, kjer bo potekala uradna pred -evrovizijska zabava, kjer bo nastopilo kar 28 evrovizijskih predstavnikov.

Teden dni kasneje sledi London, kjer bodo zaključili promo turnejo, sledili bodo le še uradni nastopi v Liverpoolu, mestu, ki bo maja gostilo predstavnike 37 tekmovalnih držav, je v znamenju Evrovizije. V središču mesta – v M&S Bank Arena Liverpool, ki lahko sprejme okoli 11.000 ljudi – so se začela dela na odru, ki ga je oblikoval Julio Himede. Na več kot 450 kvadratnih metrih odra bo dodatnih 220 kvadratnih metrov premičnih videozaslonov in 700 v tla vgrajenih videocevi ter več kot 1500 metrov LED luči.