Zabava

FOTO: Kurentovanje 2023 - Čuki in Ribič Pepe navdušili na Poli žuru

N.N.
15. 2. 2023, 21.58
Posodobljeno: 15. 2. 2023, 22.03
Deli članek:

Čas Kurentovanja je čas, ki na Ptuj privabi množice ljubiteljev ljudskega pustnega izročila, ki nikjer drugje ne živi tako pristno in iskreno kot prav v najstarejšem slovenskem mestu.

DAMN Media
Poli žur na Kurentovanju 2023.

Od kurentovega skoka dalje, ko se začne veselo pustno dogajanje, je na vsakem koraku moč srečati maske, ki širijo veselje, prijateljstvo in dobre želje. Pustno izročilo na širšem ptujskem območju za svoje vzamejo že najmlajši in postanejo kurenti, hudički, pokači in drugi tradicionalni liki, ki se od staršev že od zgodnjega otroštva učijo spoštovanja in negovanja te izjemne tradicije.

DAMN Media
Poli žur na Kurentovanju 2023.

Danes je v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj potekala največja otroška zabava - Poli žur s Čuki in Ribičem Pepetom. Pogled na polno dvorano veselih malih maškar je bil enkraten – otroci so se popolnoma vživeli v pustno vzdušje, tudi z maskami, ki so jih izbrali, pa so pokazali veliko domišljije in ustvarjalnosti. Tudi starši, ki so jih spremljali, niso nič kaj zaostajali za njimi, videli smo tudi precej lepih in inovativnih družinskih mask, kar samo potrjuje dejstvo, da na Ptuju s pustno tradicijo dihajo cele družine – od najmlajših, do dedkov in babic.

DAMN Media
Poli žur na Kurentovanju 2023.

Organizatorji: Radio-Tednik Ptuj, Event 24 in Arena Campus Sava Ptuj

Že v petek, 17.februarja, bo v karnevalski dvorani Campus Sava potekal Kurentanc – tradicionalni pustni dogodek Kluba Ptujskih študentov, na katerem bodo za zabavo skrbeli Magnifico, skupina Rok'n'band in David Nyx. Koncert je sicer že razprodan, tako da se nam znova obeta izjemna zabava v polni karnevalski dvorani.