nikoli ne bi uganili

Kralj Karel III. ima vzdevek za Meghan Markle in ne zveni kot kompliment

E. J.
7. 12. 2022, 07.16
Posodobljeno: 7. 12. 2022, 08.04
Deli članek:

Vzdevek, ki ga je kralj Karel III. dal svoji snahi, je precej nepričakovan, trdi vir blizu kraljeve družine.

profimedia
Vzdevek, ki ga ima kralj Karel III. za snaho Meghan je s časom dobil drug pomen.

Nelaskavi vzdevek se glasi  'Tungsten' ali po slovensko 'volfram'. Da, poimenoval jo je po elementu iz kemijskega periodnega sistema ...

Zakaj kralj Karel III. svojo snaho Meghan Markle imenuje po elementu v periodnem sistemu in zakaj naj bi bilo to ganljivo, odgovarja novinarka in pisateljica, ki že leta spremlja kraljevo družino, Christine-Marie Liwag Dixon. Pojasnila je,  da je to "precej vroč kompliment", vzrok zanj pa naj bi bil v Meghanini "odporni naravi."

"Meghan Markle ni bilo lahko, odkar se je pridružila kraljevi družini," pojasnjuje. "Ne samo, da jo je tisk neusmiljeno preganjal, ampak je tudi rekla, da se v kraljevi družini ne počuti dobrodošlo. Kraljeva družina morda ni odobravala, da sta Meghan in Harry odstopila s položaja starejših članov kraljeve družine, čeprav sta to storila, da bi pobegnila iz okolja, ki očitno ni bilo dobro za njuno duševno zdravje. Vendar se zdi, da kralj zelo ceni Meghanino vzdržljivo naravo. Očitno je to pokazal s skrivnim vzdevkom, ki naj bi ga imel zanjo: 'Volfram'." Razlog za vzdevek je pojasnil kraljevi dopisnik Russell Myers, ki je dejal, da ji je kralj "nadel vzdevek po kovini, ker je trda in nepopustljiva. Volfram je najmočnejša naravna kovina na planetu," pojasnjuje Liwag Dixon. "Zaradi tega je to precej lep kompliment, če upoštevamo vse." Čeprav imata princ Harry in njegov oče že leta napet odnos, je znano, da je odnos med kraljem Karlom III. in Meghan močan in dosegel vrhunec s tem, da je kralj  Meghan delno pospremil do oltarja na njeni poroki z njegovim mlajšim sinom leta 2018.

profimedia
Le nekaj dni pred izidom Netflixovega dokumentarca o Meghan in Harryju je na dvoru precej napeto.
S tem je kralj dobesedno sprejel Meghan v kraljevo družino, in sicer na prijazen način. To je bil tudi ganljiv trenutek med očetom in sinom. A od takrat je pod mostom preteklo že veliko vode, zato dvomimo, da so takšne romantične razlage še vedno veljavne. Glede na današnji odnos Meghan in Harryja, ki sta  pobegnila v Ameriko, bi ta vzdevek imel prej imel negativen kot pozitiven kontekst. Sploh zdaj, le nekaj dni pred izidom Netflixovega dokumentarca o Meghan in Harryju, katerega vsebino sta narekovala sama in ki že diši po škandalu.