grozljivo dejanje

Par ugrabil nosečnico in ji izrezal otroka

M. T. V.
7. 12. 2022, 07.21
Posodobljeno: 7. 12. 2022, 07.32
Deli članek:

20-letna Mehičanka v osmem mesecu nosečnosti je zaradi poškodb umrla, dojenček pa je preživel. Policija je prijela ugrabitelja, ko sta otroka pripeljala v bolnišnico.

Facebook
Rosa Isela

Grozljiv umor v Mehiki: par je konec novembra ugrabil 20-letno nosečnico in ji otroka izrezal iz trebuha. Gonzalo in Veronica sta si očitno želela otroka, a ga nista mogla imeti, zato sta preko družbenih omrežij kontaktirala nosečo Roso Iselo Castro Vasquez iz Veracruza, češ da bi ji rada podarila rabljena otroška oblačila. Rosa se je z njima sestala in izginila brez sledu in svojci so prijavili kot pogrešano.

Štiri dni kasneje so njeno truplo našli na osamljenem ranču. Par jo je očitno ugrabil in ji izrezal otroka iz trebuha, njo pa pustil, da je umrla zaradi poškodb. Policija je ugrabitelja in morilca odkrila, ker je ženska kasneje dojenčka prinesla v lokalno bolnišnico, a se je osebju zdela sumljiva in ni mogla dokazati, da je otrok njen. Poklicali so policijo, ki je nato prijela še njenega moškega. Otrok je čudežno preživel in ga je v skrb začasno prevzela socialna služba, nato pa ga bo prevzela njena družina, ki se je dva dni nazaj takole poslovila od Rose: