negodovanje

VIDEO: Po škandalu z botro princu Williamu skandirali

R.T.
1. 12. 2022, 09.02
Posodobljeno: 1. 12. 2022, 16.14
Deli članek:

Britansko kraljevo družino pretresa nov škandal. Težko bi se zgodil ob slabšem času.

Profimedia
Princ William in Kate Middleton na tekmi košarkarskega moštva Boston Celtics

Desetletjem, ki jih je odslužila v britanski kraljevi družini, navkljub, so Susan Hussey, krstno botro princa Williama, po hitrem postopku odrezali. Po tistem, ko je temnopolto dobrodelnico Ngozi Fulani v Buckinghamski palači vneto zasliševala o njenem, kot je domnevala, afriškem poreklu, čeprav je bila rojena v Veliki Britaniji, je nemudoma dala odpoved.

Pozneje so iz krogov princa Williama sporočili, da ga je botrino ravnanje razočaralo in da je prav, da se je umaknila. William, ki na dogodku ni bil prisoten, je poudaril, da v današnji družbi ni prostora za rasizem.

Prinčevo razočaranje si lahko le predstavljamo, saj se je škandal zgodil v času, ko se britanska kraljeva družina otepa očitkov, da je bila Meghan Markle, soproga Williamovega mlajšega brata Harryja, zaradi svojega porekla deležna drugačne obravnave – v intervjuju je namignila, da naj bi si rasistične izjave privoščil nekdo v ožjem krogu britanske kraljeve družine.

Da bi izboljšala podobo britanske kraljeve družine v ameriških medijih, sta se čez Lužo odpravila princ William in njegova soproga Kate Middleton, zdaj pa jima jo je zagodla botra. Ob tem velja izpostaviti, da so jima nekateri gledalci košarkarske tekme v Bostonu, ki sta se je udeležila, dali jasno vedeti, da jima niso naklonjeni: z "bujanjem" in skandiranjem "Z-D-A".