barva kože

Rasistični škandal v kraljevi družini: velika sramota za Williama

R.T.
30. 11. 2022, 16.52
Posodobljeno: 30. 11. 2022, 20.48
Deli članek:

Ni si pustila dopovedati, da je iz Velike Britanije in ne Afrike.

Profimedia
S kraljem Karlom III. ...

Osebje britanske kraljeve družine je v številčnem smislu skromnejše, potem ko se je od nje poslovila Susan Hussey, prijateljica pokojne britanske kraljice Elizabete II. Na včerajšnjem sprejemu v buckinghamski palači je namreč o poreklu preveč vneto zasliševala eno od gostij, sicer Britanko.

Profimedia
... in s kraljico Elizabeto II.

Profimedia
Susan Hussey

Ngozi Fulani se je rodila na Otoku, dogodka pa se je udeležila v imenu dobrodelne organizacije Sistah Space, da bi obeležila pobudo Združenih narodov 16 dni aktivizma zoper nasilju na podlagi spola.

Hussey, sicer krstna botra princa Williama, naj bi pristopila do nje, ji umaknila lase, da bi lahko videla njeno priponko z imenom, nato pa jo pobarala, od kje prihajajo »njeni ljudje«. Kar nekaj časa naj bi jo zasliševala, iz katerega dela Afrike je in kdaj je prvič prišla v Združeno kraljestvo.

Fulani je to užalilo, celotni sprejem pa ji je posledično pustil mešane občutke. Svoje vtise je pozneje strnila na družabnih omrežjih.

V Buckinghamski palači so potrdili, da se je po preiskavi oseba, ki je užalila gostjo, odpovedala svojemu častnemu položaju, in se v njenem imenu Fulani globoko opravičili.

Iz Kensingtonske palače pa so ravnanje Williamove botre najostreje obsodili in dodali, da je bil odstop edini primeren.