NOV ŠKANDAL

Spolnega nadlegovanja mladoletnice obtožen tudi Warren Beatty

M. T. V.
11. 11. 2022, 08.07
Posodobljeno: 11. 11. 2022, 08.12
Deli članek:

Kristina Charlotte Hirsch vložila tožbo, da naj bi jo igralec leta 1973, ko je bila še mladoletna, nadlegoval in jo prisilil v spolni odnos.

Profimedia
Warren Beatty

V škandalu zaradi spolnega nadlegovanja se je zdaj znašel še 85-letni igralec Warren Beatty, znan iz filmov Bonnie & Clyde, Bugsy, Dick Tracy, za režijo zgodovinske drame Reds pa je prejel oskarja. Kristina Charlotte Hirsch je proti njemu vložila obtožnico in trdi, da jo je leta 1973, ko je bila stara 14 in 15 let, več mesecev spolno nadlegoval: »Svojo hollywoodsko slavo je izkoristil, da mi je dvoril, manipuliral z mano, me izkoriščal in izsilil spolne kontakte.«

Spoznala sta se na snemanju filma, ko je bil Warren star 35 let, začelo pa se je z njegovimi pohvalami, ponudil se je, da ji pomaga pri domačih nalogah, jo neprestano klical, vozil naokoli ter vabil v svojo hotelsko sobo. Hirscheva pravi, da ji je na začetku laskalo, potem pa je vse skupaj postalo preveč. Igralec naj bi bil vedno bolj vsiljiv, prisilil jo je k oralnemu seksu, na koncu pa naj bi jo prisilil tudi v spolni odnos, čeprav je bila takrat mladoletna. Vse to naj bi ji pustilo »hude čustvene, fizične in psihološke posledice«, trdi tožnica in zahteva finančno odškodnino.

Beatty, ki je znan po razmerjih s številnimi zvezdnicami, od leta 1992 pa je poročen z igralko Annette Bening, obtožbe še ni komentiral.