Zlomil in zdrobil si je kosti

Jurij Tepeš ima resnično smolo: po dolgem okrevanju spet padel s kolesa

P. J./revija Lady
17. 9. 2022, 13.09
Deli članek:

Kadar ima Jurij Tepeš več časa, se odpelje na bližnje hribe, da lahko v kakšni malce bolj divji vožnji sprosti adrenalin. Izkupiček zadnjega podviga? Zlomljena lopatica, odprt zlom ter zdrobljena ključnica in zlomljena rebra.

osebni arhiv/instagram
Vzponi ga krepijo, spusti po poteh čez drn in strn pa nahranijo njegovo dušo, čeprav pri tem tvega poškodbe.

Da nesreča nikoli ne počiva, je v zadnjem času večkrat na lastni koži občutil nekdanji skakalec Jurij Tepeš, ki je v svoji aktivni karieri veljal za najboljšega slovenskega letalca vseh časov.

Večkrat je priznal, da ga je adrenalin vedno mikal, zato njegova odločitev, da se po končani karieri posveti divjim vožnjam z gorskim kolesom, ni presenetila nikogar. Z gorskim kolesarjenjem je namreč našel svoj ventil za sproščanje, skoraj obvezni del njegovih podvigov pa so tudi padci, ki jih v zadnjem času ni bilo malo.

»Ker mi manjka nekaj osnovnega znanja, sem večkrat padel, a tudi to spada zraven,« je nedavno priznal nekdanji skakalec, ki pa je pred dnevi spet padel s kolesa in se spletnim prijateljem pohvalil z novo poškodbo. Na srečo jo je tokrat odnesel veliko bolje kot pred meseci, ko je moral zaradi padca v bolnišnico. »Po treh mesecih je moje telo blizu normalne pripravljenosti in skoraj nared za nove bedarije. Zlomljena lopatica, odprt zlom ter zdrobljena ključnica in zlomljena rebra. No, ni tako hudo, kot se sliši,« se je Jurij le nekaj dni pred zadnjim padcem veselil novih kolesarskih podvigov. Nesrečni pripetljaj mu ni vzel poguma, pravzaprav se po dolgotrajnem okrevanju še bolj veseli novih izzivov.